X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odstawienie luteiny, infekcja w ciąży
Odpowiedz

Odstawienie luteiny, infekcja w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję porady. Jestem w 10/11, tygodniu ciąży, dokładnie 10+5. Właściwie od 6 tyg ciąży biorę luteinę ze względu na bóle w podbrzuszu od początku ciąży oraz małe krwiaki, które dość szybko się "rozeszły" (nie było żadnych plamień ani innych dolegliwości). Od tygodnia mam uczucie jakby początku infekcji - lekkie pieczenie, uczucie"ciepła".Czasem lekko swędzi. Objawy nie są bardzo nasilone, pojawiają się kilka razy w ciągu dnia. Wczoraj jednak udałam się do swojego lekarza, który stwierdził, że to może być podrażnienie przez luteinę lub rzeczywiście początek infekcji. Kazał ODSTAWIĆ całkowicie luteinę (tera biorę dopochwowo 2xdziennie 100mg) i przez 3 dni zakładać pimafucin. Infekcja lub podraznienie nie jest bardzo nasilone a od wczoraj używam też provag żel, który tez trochę pomaga. Bardzo boję się odstawić luteinę, chociaż lekarz twierdzi, że nie ma już wskazań. Co byście zrobiłiy? Na razie wstrzymała się i nadal biorę luteinę a Pimafucin czeka...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ