X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odstawienie luteiny, infekcja w ciąży
Odpowiedz

Odstawienie luteiny, infekcja w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję porady. Jestem w 10/11, tygodniu ciąży, dokładnie 10+5. Właściwie od 6 tyg ciąży biorę luteinę ze względu na bóle w podbrzuszu od początku ciąży oraz małe krwiaki, które dość szybko się "rozeszły" (nie było żadnych plamień ani innych dolegliwości). Od tygodnia mam uczucie jakby początku infekcji - lekkie pieczenie, uczucie"ciepła".Czasem lekko swędzi. Objawy nie są bardzo nasilone, pojawiają się kilka razy w ciągu dnia. Wczoraj jednak udałam się do swojego lekarza, który stwierdził, że to może być podrażnienie przez luteinę lub rzeczywiście początek infekcji. Kazał ODSTAWIĆ całkowicie luteinę (tera biorę dopochwowo 2xdziennie 100mg) i przez 3 dni zakładać pimafucin. Infekcja lub podraznienie nie jest bardzo nasilone a od wczoraj używam też provag żel, który tez trochę pomaga. Bardzo boję się odstawić luteinę, chociaż lekarz twierdzi, że nie ma już wskazań. Co byście zrobiłiy? Na razie wstrzymała się i nadal biorę luteinę a Pimafucin czeka...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ