X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odstawienie luteiny, infekcja w ciąży
Odpowiedz

Odstawienie luteiny, infekcja w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję porady. Jestem w 10/11, tygodniu ciąży, dokładnie 10+5. Właściwie od 6 tyg ciąży biorę luteinę ze względu na bóle w podbrzuszu od początku ciąży oraz małe krwiaki, które dość szybko się "rozeszły" (nie było żadnych plamień ani innych dolegliwości). Od tygodnia mam uczucie jakby początku infekcji - lekkie pieczenie, uczucie"ciepła".Czasem lekko swędzi. Objawy nie są bardzo nasilone, pojawiają się kilka razy w ciągu dnia. Wczoraj jednak udałam się do swojego lekarza, który stwierdził, że to może być podrażnienie przez luteinę lub rzeczywiście początek infekcji. Kazał ODSTAWIĆ całkowicie luteinę (tera biorę dopochwowo 2xdziennie 100mg) i przez 3 dni zakładać pimafucin. Infekcja lub podraznienie nie jest bardzo nasilone a od wczoraj używam też provag żel, który tez trochę pomaga. Bardzo boję się odstawić luteinę, chociaż lekarz twierdzi, że nie ma już wskazań. Co byście zrobiłiy? Na razie wstrzymała się i nadal biorę luteinę a Pimafucin czeka...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ