X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Opryszczka
Odpowiedz

Opryszczka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kaczkaaa Debiutantka

Wysłany: 13 lipca 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem w 6 tygodniu, właśnie zauważyłam ogromnego babla na górnej wardze. Czy któraś z Was przechodziła przez to ?
    Dodam ze nie jest to moja pierwsza opryszczka w życiu.
    Pozdrawiam

• Natkapietruszki Nowa

Wysłany: 27 lipca 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj posmarować olejkiem z godzika ale uważaj abyś nie połknęła jest mocno palący.

• cslza Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży bezpiecznym lekiem jest Heviran - substancja czynna acyklovir. Możesz brać 4x200mg. Możesz też smarować maściami dostępnymi w aptece.

Przez opryszczkę straciłam poprzednią ciążę, wirus przenika do zarodka i powoduje duże wady.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Ania.S Nowa

Wysłany: 22 września 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza, a czy to było zakażenie pierwotne? Czy może miałaś wcześniej w życiu opryszczkę? Pytań, bo mi również wyskoczyła w 4 tc. Byłam u lekarza, który stwierdził, że zakażenie wtórne, ale na ustach, nie jest szkodliwe. Gorzej sprawa wygląda w zakażeniu miejsc intymnych. Pozdrawiam

• cslza Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.S wrote:
    Cslza, a czy to było zakażenie pierwotne? Czy może miałaś wcześniej w życiu opryszczkę? Pytań, bo mi również wyskoczyła w 4 tc. Byłam u lekarza, który stwierdził, że zakażenie wtórne, ale na ustach, nie jest szkodliwe. Gorzej sprawa wygląda w zakażeniu miejsc intymnych. Pozdrawiam

To nie była moja pierwsza opryszczka, ale pierwszy raz była tak wielka i rozlana. W pierwszej ciąży mialam opryszczke 9x - po 1x na każdy miesiąc ciąży.

Teraz jeśli mi wyskoczy to będę brać 3x200mg heviran w tabletkach.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Loki Ekspertka

Wysłany: 27 października 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien temu mialam opryszczke na wargach, bylam lekko przeziebiona. Jak zwykle smarowalam tylko miodem i po czterech, moze pieciu dniach zniknela. Niestety u mnie to czeste. Wazna jest higiena, zeby nie przeniesc na miejsca intymne. Wczoraj bylo USG - Maluszek w normie, opryszczka na ustach mu nie zaszkodzila.

Starania od 01.2020
    2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
    3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
    Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
    Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka!
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ