Opryszczka
-
W ciąży bezpiecznym lekiem jest Heviran - substancja czynna acyklovir. Możesz brać 4x200mg. Możesz też smarować maściami dostępnymi w aptece.
Przez opryszczkę straciłam poprzednią ciążę, wirus przenika do zarodka i powoduje duże wady.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Cslza, a czy to było zakażenie pierwotne? Czy może miałaś wcześniej w życiu opryszczkę? Pytań, bo mi również wyskoczyła w 4 tc. Byłam u lekarza, który stwierdził, że zakażenie wtórne, ale na ustach, nie jest szkodliwe. Gorzej sprawa wygląda w zakażeniu miejsc intymnych. Pozdrawiam
-
Ania.S wrote:Cslza, a czy to było zakażenie pierwotne? Czy może miałaś wcześniej w życiu opryszczkę? Pytań, bo mi również wyskoczyła w 4 tc. Byłam u lekarza, który stwierdził, że zakażenie wtórne, ale na ustach, nie jest szkodliwe. Gorzej sprawa wygląda w zakażeniu miejsc intymnych. Pozdrawiam
To nie była moja pierwsza opryszczka, ale pierwszy raz była tak wielka i rozlana. W pierwszej ciąży mialam opryszczke 9x - po 1x na każdy miesiąc ciąży.
Teraz jeśli mi wyskoczy to będę brać 3x200mg heviran w tabletkach.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Tydzien temu mialam opryszczke na wargach, bylam lekko przeziebiona. Jak zwykle smarowalam tylko miodem i po czterech, moze pieciu dniach zniknela. Niestety u mnie to czeste. Wazna jest higiena, zeby nie przeniesc na miejsca intymne. Wczoraj bylo USG - Maluszek w normie, opryszczka na ustach mu nie zaszkodzila.Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -