Otyłość w ciąży - jak zdrowo zgubić pare kg?
-
Witajcie
Jestem tu nowa i na wstępie bardzo Was serdecznie ściskam i pozdrawiam
Aktualnie jestem w 7tyg ciąży i zaczełam się trochę martwić moim stanem "wagowym".. Waga na dzień dzisiejszy wskazuje 93kg.. Już mam niekiedy zadyszke wchodząc po schodach, czy dłuższym spacerze... A co będzie pozniej?
Są tu większe kobitki które na początku ciąży zaczeły jakoś walczyć z tą otyłością? Nie pytam o diete, bo wiem ze diet sie nie stosuje w ciąży ale o jakieś inne.. Sztuczki magiczki? -
nick nieaktualnyCześć,
Zachęcam cię do odwiedzenia profilu na instagramie lub strony internetowej "Akademia Płodności" kobiety prowadzące stronę są dietetyczkami i układają zdrowe diety redukcyjne dla osób starających się ale również mają w swojej ofercie diety dla kobiet w ciąży zależnie od trymestru. Możesz napisać do nich maila lub wiadomość prywatną na instagramie i zapytać o wszystko, zawsze odpisują 😊 -
Pij sok pomidorowy mozna niezle schudnac w taki sposob. Soku pomidorowego mozna pic duze ilosci ma tylko 17 kcal na 100ml najlepiej z solą i pieprzem, Jak jest gesty to mozna sie szybko zapchać.
-
Drogie Mamusie! 🙂 Jestem studentką dietetyki i prowadzę badania na temat wiedzy kobiet w ciąży nt. programowania żywieniowego. Jeśli znalazłybyście odrobinę czasu, bardzo proszę o wypełnienie mojej ankiety. Z góry serdecznie dziękuję wszystkim za poświęcony czas, życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych Maluszków
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf73vftKQiL1Q9Dl0WJEuQABWeTNkoXdCjXCDB52psn-XgAkw/viewform -
po ciazy schudnie sie duzo szybciej i latwiej a w ciazy bedziesz sie meczyc
natalia_nyk lubi tę wiadomość
-