Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Paracetamol w 1 trymestrze ?
Odpowiedz

Paracetamol w 1 trymestrze ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę napiszcie co na to mówią Wasi lekarze. Można czy lepiej nie ? Mam tak silne bóle głowy, ze wczoraj musiałam już się czymś ratować. Na internecie są sprzeczne informacje 🤷‍♀️ Ja mam lekarza dopiero za kilka dni i wtedy mogę zapytać, a bóle nie daja życ.

• agik_1985 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja na bóle głowy, jak już bardzo boli, to biorę właśnie paracetamol, biorę wtedy pół tabletki, bo tyle zwykle wystarcza. Staram się w miarę możliwości brać jak najrzadziej. Gdy boli głowa to w pierwszej kolejności wypijam szklankę wody, bo podobno pierwszym objawem picia za małych ilości jest właśnie ból głowy. Nie wiem jak często można brać taki paracetamol, o to też najlepiej zapytaj lekarza. Pozdrawiam.

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol jest bezpieczny w ciąży. Można go brać max 4g/dobę. Lepiej wziąć niż się męczyć jeśli naturalne sposoby nie pomagają. Warto wypić szklankę wody i zrobić zimny okład na czoło

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ