pęcherzyk 12 mm a zarodka jeszcze nie ma
-
Bergamotko, rozumiem ze 6t2d wg OM? Z owulacją nigdy nie wiadomo czy się nie opóźniła wiec spokojnie poczekaj. Skoro lekarz nie był przejęty to i Ty probuj się wyluzowac. Moje wszystkie ciążę były mlodsze niż by to wynikało z @ o minimum 2 tygodnie. Wizyta w 8t3d pokazała zarodek w wieku dokładnie 6 tygodni. Kobiecy organizm to nie szwajcarski zegarek wiec nie bądź zbyt wymagająca. Spokojnego oczekiwania i dobrych wiadomości "pod choinka"Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW
-
bergamotka mi na początku ciąży zarodek wg OM i wg usg różnił się około 10 dni, czyli wg.usg ciąża była młodsza. Bałam się mocno, bo wiedziałam dokładnie kiedy miałam owulację i kiedy doszło do zbliżenia i zapłodnienia, także mi nic nie pasowało. Ale początki to wszystko jest takie małe, że lekarz ma prawo się pomylić co do wielkości.
Ja tydzień po terminie miesiączki poszłam na pierwszą wizytę i był tylko pęcherzyk ciążowy,a dwa tygodnie potem był już zarodek, ale to według OM był już 7 tydzień i wtedy lekarz mi powiedział, że wg usg jest 6 tydzień. Było widać już zarodek i bijące serduszko.
Kamenkaa ma rację, ciąża może być po prostu młodsza niż pokazuje OM i dlatego za wcześnie jeszcze na zarodek.kamenkaa lubi tę wiadomość
-