Pęcherzyk ciazowy
-
Część dziewczyny. Mam pytanie wdg miesiączki 6 tydzień. Beta przyrost 572,1122,5588 . Wczoraj okazało się że sam pęcherzyk ciążowy pięknie umiejscowiony ale bez ciałka żółtego. Czy jest możliwe że się pojawi?? Miala tak ktoras?? Kazał mi przyjść za tydzień ale nastawić się że może nic z tego nie być. Jestem zalamana
-
A jakiej wielkości? I jakiej długości masz cykle? Lekarz prywatnie czy na NFZ? I ta trzecia beta to po ilu dniach? Wszystko to ważne bo raz, że ciąża może być młodsza, jeśli miałaś później owulację ( później tzn nie 14 dc) lub gdy implantacja była później, a kilka dni robi różnicę. Poza tym na NFZ zazwyczaj jest gorszej jakości sprzęt i po prostu mogło nie być widać. U mnie 5t+5d było widać tylko pęcherzyk, 9,2mm, za tydzień prywatnie był już zarodek z serduszkiem. Nie powiem, że wszystko będzie dobrze, ale ważne, byś na tyle, ile to możliwe zachowała spokój, bo jeśli tam jednak ktoś rośnie, to stres bardzo mu szkodzi. Teoretycznie puste jajo stwierdza się przy wielkości pęcherzyka 2,5cm i braku zarodka, więc być może jest jeszcze szansa.
-
U mnie pęcherzyk pojawił się dopiero w 5 tygodniu na ostatnim USG. Wcześniej był tylko pęcherzyk ciążowy. Generalnie ja wg "planu" powinnam być w 10 tygodniu, ale z uwagi na koszmarnie długie cykle jestem dopiero w 7 Cykle mają duże znaczenie.
Martusiaaa lubi tę wiadomość
-