X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr pęcherzyk za mały w stosunku do zarodka
Odpowiedz

pęcherzyk za mały w stosunku do zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edycia204 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny byłam 17.03 na USG i pecherzk ma 25,5mm odpowiada 6t6d a CRL 14,5 odpowiada 7t5d. serduszko bije 154/min czy mam powody do zmartwien czy jest duza roznica wyrowna sie??

hchy3e3kxyb1ircx.png
    28.07.2014-- Aniołek --12 tc
  • Magu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się. Pęcherzyk to nie jest płaski, regularny kształt. To twór trójwymiarowy i wiele zależy od tego w jaki sposób lekarz zmierzył pęcherzyk. Serduszko bije, więc nie ma powodu do zmartwień.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ