Pęcherzyk żółtkowy a zarodek
-
Witam,
Czy to możliwe, żeby rozwijał się zarodek a nie było pęcherzyka żółtkowego ? Jestem w 6 tyg. ciąży. Płód prawdopodobnie jest młodszy niż powinien być ze względu na późną owulację. Zarodek ma 3mm. Serce bije a nie ma pęcherzyka. Jak to możliwe? Dodatkowo mam torbiel cialka zoltego 5,5 cm ale nie wiem czy ma związek. Proszę o opinie, bardzo się martwię! -
a co na to lekarz? On Ci powiedział o tym braku pęcherzyka czy Ty sama próbujesz interpretować zdjęcie usg? Pęcherzyk żółtkowy odżywia zarodek dlatego wydaje mi się, ze zarodek nie może się bez niego rozwijać ale lekarzem nie jestem Nie stresuj się tylko dopytaj swojego lekarza
-
Nie dostałam zdjęcia niestety. To są słowa lekarza. Powiedział ze nie widzi pęcherzyka zoltkowego i to go martwi. Tylko wydaje mi się to nielogiczne skoro dzidzius żyje i bije mu serduszko. Na wizycie byłam tak zdenerwowana ze nie dopytalam się z tego wszystkiego co i jak. Mam przyjść za tydzień na kolejne usg.
-
kurcze to rzeczywiście dziwne bo zazwyczaj jest tak, ze jak nie pojawia się pęcherzyk żółtkowy to nie pojawia się też zarodek i wtedy jest pusty pęcherzyk ciażowy ale u Ciebie sytuacja wygląda inaczej bo zarodek... Może wybierz się do innego lekarza na usg? Wiesz, czasami lepiej sprawdzić i poznać opinię innej osoby
-
nick nieaktualny
-
Właśnie pomyślałam, żeby poczekać do kolejnego Usg, czyli do czwartku i zobaczyć co tym razem powie. Jak stwierdzi znów, że coś jest nie tak to pójdę do innego lekarza. Może poprostu pęcherzyk się gdzieś schował i dlatego go nie widziała. Na pewno jest bardzo malutki skoro zarodek ma dopiero 3 mm. Przeszukałam internet i nie znalazłam takiego przypadku jak mój więc to jest dziwne. Jestem dodatkowo przewrażliwiona, bo w listopadzie poroniłam. Przez 2 tygodnie chodziłam z martwą ciążą nieświadoma tego, co się stało. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze ☺
-