Pierwsza wizyta u GINA - co i jak ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej postanowiłam założyć owy wątek, myślę że jest dosyć ciekawy
-
ja idę jutro na pierwszą ,,poważną wizytę'' moja beta 6500 , pisze poważną bo byłam w tamtym tyg, ale miałam małą bet e 638 i nic nie było widać na USG, jutro moje urodziny , chciałabym zobaczyć naszą wymarzoną fasolkę
-
nick nieaktualnyAle jak co i jak? Normalnie idziesz po 2tyg od zrobienia testu-mówisz,robiłam test i prawdopodobnie jestem w ciazy,gin bada,potem robi usg,na który powinno juz widac mala kropeczkę i następna wizytą za trzy tygodnie,na której zakladana jwest karta ciąży,choc czasem zakladaja na pierwszej wizycie...no i tak się kula-co trzy tyg.wizyta i ocena czy wszystko w porządeczku
To tyle i to takMartika87 lubi tę wiadomość
-
dddodiii wrote:Ale jak co i jak? Normalnie idziesz po 2tyg od zrobienia testu-mówisz,robiłam test i prawdopodobnie jestem w ciazy,gin bada,potem robi usg,na który powinno juz widac mala kropeczkę i następna wizytą za trzy tygodnie,na której zakladana jwest karta ciąży,choc czasem zakladaja na pierwszej wizycie...no i tak się kula-co trzy tyg.wizyta i ocena czy wszystko w porządeczku
To tyle i to tak
wiesz .. nie dla każdego jest to takie łatwe i oczywiste , może dziewczyny chcą trochę wsparcia i dodania otuchy .. po to tutaj jesteśmy , po to jest stworzony ten portal ,a jesli dla ciebie jest takie to oczywiste to co tu robisz;)? -
Dla mnie każda z wizyt była bardzo stresująca, a najbardziej ostatnia, bo czekałam na potwierdzenie ciąży mnogiej. Chyba nawet najspokojniejsze dziewczyny mają obawy dotyczące rozwoju, jego poprawności, samopoczucia itd. No chyba, że ktoś jest kolejny raz w ciąży i wie wszystko od a do z to tylko pozazdrościć.
alinalii lubi tę wiadomość
-
JESTEM PO 1 WIZYCIE 4 TYDZ CIĄŻY MOJA FASOLKA JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA
-
paola87 wrote:To gratuluję A jaką miałaś betę? I co był już zarodek, czy tylko pęcherzyk? Ja idę dziś o 17, to mój 5t5d, mam nadzieję że zobaczę moją fasolkę
BETA 6500 pęcherzyk z ciałkiem zółtym , trzymam kciuki kochana za Twoją wizytę -
natalia2015 wrote:Ja jestem na podobnym etapie i też widziałam pęcherzyk z ciałkiem żółtym, ale ja oczywiście stresuję się, że nie widziałam zarodka. Po Twoim optymizmie widzę, że to chyba normalne;) a jakie miałaś rozmiary pęcherzyka i ciałka?
na zdj mam 4.3cm jedyne co potrafię odczytać ;P -
paola87 wrote:Ja właśnie wróciłam z usg, to mój 5t5d, a według usg 4t2d. Pęcherzyk 12 mm z ciałkiem żółtym. Zarodka jeszcze nie widać. A u Was który tydzień, jakie wymiary?
kurcze mi dziś lekarz nic nie podal żadnychy wymiarów dał mi tylko zdj na któym odczytałam jakieś 4.3cm , i powiedział żejest wszytsko ok, beta piękna, za 2 tyg serduszko bedzie -
nick nieaktualny