X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pierwszy trymestr a wyrywanie ósemki
Odpowiedz

Pierwszy trymestr a wyrywanie ósemki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 31 dc, zrobiłam dziś test ciążowy i wyszedł pozytywny :) Jeszcze nie tracę głowy, we wtorek idę do ginekologa, ale:
    Akurat w czwartek 4 lutego jestem umówiona na wyrywanie górnej ósemki. Za mną już wycinanie dwóch dolnych. Ósemka wyszła do połowy, więc pewnie będzie trzeba mnie porozcinać, potem antybiotyk itp. Podejrzewam, że powinnam ten zabieg przełożyć, ale tak chciałam podpytać, może ktoś jednak przeżył wycinanie zęba w 1 trymestrze?

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam korzenie ósemki dolnej do wyciągnięcia . Póki co nie boli ale czuje ze za chwile może zacząć ... w pierwszym trymestrze jak ognia chyba należy się wystrzegać niepotrzebnych wrażeń. R wanie, antybiotyki ... chyba ze wiadomo ze jak się teraz tego nie zrobi to może się zrobić jeszcze gorszy problem to wtedy trzeba działać. Myślę że warto zapytać zarówno ginekologa jak i chirurga o to co w takiej sytuacji..

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • urocza Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sznurowka wrote:
    Jestem w 31 dc, zrobiłam dziś test ciążowy i wyszedł pozytywny :) Jeszcze nie tracę głowy, we wtorek idę do ginekologa, ale:
    Akurat w czwartek 4 lutego jestem umówiona na wyrywanie górnej ósemki. Za mną już wycinanie dwóch dolnych. Ósemka wyszła do połowy, więc pewnie będzie trzeba mnie porozcinać, potem antybiotyk itp. Podejrzewam, że powinnam ten zabieg przełożyć, ale tak chciałam podpytać, może ktoś jednak przeżył wycinanie zęba w 1 trymestrze?

Nie polecam, przed wszystkim odpada wtedy znieczulenie, a przeżywać zabieg bez znieczulenia to hardkor.
    Ja miałam zaplanowane rwanie na koniec lutego i rezygnuję.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, tak też zrobię. Nie ma co ryzykować póki mnie ten ząb nawet nie boli (odpukać).

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sznurowka wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi, tak też zrobię. Nie ma co ryzykować póki mnie ten ząb nawet nie boli (odpukać).
    Dobra decyzja,2tyg temu mialam usuwaną ósemkę.3 dni na prochach,antybiotyk,spuchnieta gula na policzku i mega złe samopoczucie,co nie zmienia faktu,że własnie wtedy nasza fasolka zdecydowała się do nas zawitać.☺

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyrosła 8 do połowy, z tym że dentystka stwierdziła, że poki co by jej nie ruszała. Ze dwa lata temu to było i nadal jej nie usunęla ;p (ciekawe kiedy sie zepsuje)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ