Plamienie 5 tydzień
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio byłam u gin w 5tc+6 pęcherzyk 13,6 mm. Zarodka nie było, chociaż gin pokazała gdzieś palcem i powiedziała "tu będzie zarodek". Nie wiem czy to miało znaczyć, że coś może wypatrzyła czy po prostu jak będzie to się znajdzie tam. Idę na wizytę 23.02. teraz, to będzie 7tc+5 to mam nadzieję, że się pojawi. Dam znać.
-
Aga Inwestująca wrote:Witajcie, trafiłam tu bo dziś miałam jasnoróżowe plamienie (5tydzień ciązy, jednorazowe i ponieważ to pierwsza ciąża, to panikuję
Ale widzę, że dopóki to nie zacznie się powtarzać, czy być jakieś intensywne, to nie mam co szaleć. Pewnie to mikro pęknięcia, które przy podwyższonym ciśnieniu krwi mogą się zdarzyć, więc koniecznie muszę to wyleżeć.
Pozdra3wiam Was
Też zauwazylam rozowe plamienie zaszlam w ciaze po 4 latach staran i strasznie sie martwie. To moj 7 tc. Wizyte mam w nastepnym tygodniu- prywatna bo dopiero wrocilam z uk
-
U mnie plamienie było najpierw w dniu spodziewanej miesiączki - i potem w kolejnym, tak jakby organizm "pamiętał", kiedy powinien wystąpić okres. Ale za każdym razem trwało to tylko kilka godzin. Za pierwszym razem myślałam, że zaczyna się @, za drugim mocno się wystraszyłam - ale chyba jest ok. Siedzę teraz kilka dni na zwolnieniu, ale bardzo chcę szybko wrócić do pracy.
Na USG wszystko wyszło ok, przy badaniu też. Na wszelki wypadek dostałam duphaston i mam się oszczędzać... ale jestem przekonana, że jest ok. -
Cześć Dziewczyny,ja właśnie jestem w 6tc i wczoraj wieczorem najpierw pojawiła się krew ale tyloko trochę i jednorazowo,beta wczoraj 329,w sobotę 92,wiec rosła. Od dziś rana plamienie momentami na brązowo i leżę, gin mówi ze w tak niskiej ciąży nawet usg nic nie pokaże. Martwię się bardzo:(
-
AniaStaraczka85 wrote:Cześć Dziewczyny,ja właśnie jestem w 6tc i wczoraj wieczorem najpierw pojawiła się krew ale tyloko trochę i jednorazowo,beta wczoraj 329,w sobotę 92,wiec rosła. Od dziś rana plamienie momentami na brązowo i leżę, gin mówi ze w tak niskiej ciąży nawet usg nic nie pokaże. Martwię się bardzo:(Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:hej ja plamie od 6 tygodnia na poczatku czułam sie jakbym dostała miesiączkę. Postałam progesteron i zakaz pracowania, dzidzia ok rozwija się.Plamienia się zdarzają ale nazelży je zawsze skonsultować z lekarzem. Dali ci jakies leki?
-
Witam.
Stwierdziłam że napiszę tutaj bo nie wiem już co robić i sądzić o całej sytuacji. Ostatni raz miesiączkę miałam 10 marca. 22 kwietnia dowiedziałam się że jestem w 4tyg ciąży. Teraz 4 Maja okolice 5 nad ranem zobaczyłam krew na bieliźnie pojechałam na sor powiedzieli mi że wszystko dobrze tylko że jest za małe i przepisał mi tabletki duphaston. W Niedzielę krwawienie się nasiliło dostałam bóle brzucha, po 30min ból brzucha ustal ale krwawienie nie. 6 Maja miałam wizytę u ginekologa powiedział mi że nie widzi ciazy i dostałam skierowanie na badania beta. Czy ktoś miał podobną sytuację? Nie wiem co myśleć o całej sytuacji. Dziękuję za odpowiedź. -
Tego co piszesz to też trudno cokolwiek powiedzieć, może jest za wcześnie żeby zobaczyć ciążę na USG? Ja byłam u lekarza w czwartym tygodniu i też nic nie widział powiedział nawet że macica jest twarda. O ciąży wiedzieliśmy tylko z HCG, kazał wrócić za dwa tygodnie, wtedy zobaczyłam już bijące serduszko🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
-