X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienie 8 tydzień
Odpowiedz

Plamienie 8 tydzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria28 Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Chciałam się zapytać czy któraś z Was miała może brązowe plamienie w 8 tygodniu ciąży i było wszystko okej ?
    Ja dzisiaj dostałam takie plamienie, pojechałam na izbę przyjęć, z maleństwem wszystko okej, doktor powiedziała, że może być to przyczyna że łożysko jest trochę nisko. Zostałam na obserwacji, dostałam luteinę. Jednak martwię się czy na pewno będzie wszystko okej :(

Mama Zuzi 👧
    28 lat
  • Mas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria28 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Chciałam się zapytać czy któraś z Was miała może brązowe plamienie w 8 tygodniu ciąży i było wszystko okej ?
    Ja dzisiaj dostałam takie plamienie, pojechałam na izbę przyjęć, z maleństwem wszystko okej, doktor powiedziała, że może być to przyczyna że łożysko jest trochę nisko. Zostałam na obserwacji, dostałam luteinę. Jednak martwię się czy na pewno będzie wszystko okej :(

Ja miałam jakoś w 6. Lekkie, ale przez kilka dni. Byłam u dwóch lekarzy. Być może przyczyną była malutka ektopia na szyjce, bo progesteron miałam wywalony w kosmos (brałam leki). A może coś tam się oczyszczało. Jak widać po stopce, to nic poważnego nie było. Nawet się specjalnie nie oszczędzałam.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Daria28 Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że u mnie też będzie wszystko w porządku.
    Jak do tej pory nie miałam już żadnego plamienia. Rano to była taka ilość mała nawet na wpół wkładki tego nie było.
    Przy moim badaniu były dwie panie doktor i mówiły, że łożysko jest nisko i stąd to plamienie mogło być, że w takich przypadkach jest dość często.
    Ale zostaje na obserwacji w szpitalu do 3 dni.

Mama Zuzi 👧
    28 lat
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ