X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienie i 2 kreski
Odpowiedz

Plamienie i 2 kreski

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anet29 Nowa

Wysłany: 24 lipca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od soboty mam jasnobrązowe plamienie, nie jest ono intensywne. W niedzielę wieczorem dostałam mocniejszego plamienia (ciemniejsze, było tez trochę krwi). Jednak od poniedziałku znów to plamienie jasnobrązowe jest, wczoraj rano zrobiłam test superczuły z action i dziś po 11 ponownie - wyszły 2 kreski. Bete zrobię dopiero we wtorek jednak moje pytanie brzmi - czy ja powinnam sie tą wydzieliną martwić? Czy któraś z Was tak miała i wszystko było w porządku?

• Patilka Debiutantka

Wysłany: 24 lipca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez zmagam sie, ale od soboty z plamieniami. Wczoraj ustały na 24h i wlasnie sie znow pojawiły. Na ten moment byly troszkę bardziej intensywne. Może dlatego ze sie pojawiły. Oprócz tego nie mam żadnych objawów. Czekam na rozwój sytuacji, staram sie juz tak nie panikować, żaden z lekarzy nic nie stwierdził. Wspominali tylko o tym, ze ciaza moze byc młodsza niż 5 tydzien i moze to byc od implantacji. Jednak zaraz to juz bedzie tydzien... U mnie we wtorek dopiero było widać pęcherzyk ciążowy :)

17.07. 2025 - ⏸️😍
    21.07.2025 - beta 3012mlU/ml
    22.07.2025 - widoczny pęcherzyk na usg 🫠
    23.07.2025 - beta 5024mlU/ml
  • Patabr Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet29 wrote:
    Hej, od soboty mam jasnobrązowe plamienie, nie jest ono intensywne. W niedzielę wieczorem dostałam mocniejszego plamienia (ciemniejsze, było tez trochę krwi). Jednak od poniedziałku znów to plamienie jasnobrązowe jest, wczoraj rano zrobiłam test superczuły z action i dziś po 11 ponownie - wyszły 2 kreski. Bete zrobię dopiero we wtorek jednak moje pytanie brzmi - czy ja powinnam sie tą wydzieliną martwić? Czy któraś z Was tak miała i wszystko było w porządku?

Plamienie może też być oznaką niskiego poziomu progesteronu, jak będziesz badać betę to zrob tez progesteron, skonsultuj z lekarzem wynik i w razie co od razu przepisze leki. Będzie dobrze ☀️

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ