X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienie i 2 kreski
Odpowiedz

Plamienie i 2 kreski

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anet29 Nowa

Wysłany: 24 lipca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od soboty mam jasnobrązowe plamienie, nie jest ono intensywne. W niedzielę wieczorem dostałam mocniejszego plamienia (ciemniejsze, było tez trochę krwi). Jednak od poniedziałku znów to plamienie jasnobrązowe jest, wczoraj rano zrobiłam test superczuły z action i dziś po 11 ponownie - wyszły 2 kreski. Bete zrobię dopiero we wtorek jednak moje pytanie brzmi - czy ja powinnam sie tą wydzieliną martwić? Czy któraś z Was tak miała i wszystko było w porządku?

• Patilka Debiutantka

Wysłany: 24 lipca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez zmagam sie, ale od soboty z plamieniami. Wczoraj ustały na 24h i wlasnie sie znow pojawiły. Na ten moment byly troszkę bardziej intensywne. Może dlatego ze sie pojawiły. Oprócz tego nie mam żadnych objawów. Czekam na rozwój sytuacji, staram sie juz tak nie panikować, żaden z lekarzy nic nie stwierdził. Wspominali tylko o tym, ze ciaza moze byc młodsza niż 5 tydzien i moze to byc od implantacji. Jednak zaraz to juz bedzie tydzien... U mnie we wtorek dopiero było widać pęcherzyk ciążowy :)

17.07. 2025 - ⏸️😍
    21.07.2025 - beta 3012mlU/ml
    22.07.2025 - widoczny pęcherzyk na usg 🫠
    23.07.2025 - beta 5024mlU/ml
  • Patabr Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet29 wrote:
    Hej, od soboty mam jasnobrązowe plamienie, nie jest ono intensywne. W niedzielę wieczorem dostałam mocniejszego plamienia (ciemniejsze, było tez trochę krwi). Jednak od poniedziałku znów to plamienie jasnobrązowe jest, wczoraj rano zrobiłam test superczuły z action i dziś po 11 ponownie - wyszły 2 kreski. Bete zrobię dopiero we wtorek jednak moje pytanie brzmi - czy ja powinnam sie tą wydzieliną martwić? Czy któraś z Was tak miała i wszystko było w porządku?

Plamienie może też być oznaką niskiego poziomu progesteronu, jak będziesz badać betę to zrob tez progesteron, skonsultuj z lekarzem wynik i w razie co od razu przepisze leki. Będzie dobrze ☀️

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ