Plamienie w pierwszych dniach ciąży
-
Chciałabym zapytać czy to normalne czy mam się czym martwić. Okres miałam dostać w czwartek a nie dostałam tylko mam plamienia takie jakby na koniec okresu. Zrobiłam trzy testy i każdy wyszedł pozytywny. Czy któraś z Was w ciąży też tak miała??? Dodam, że lekko pobolewa mnie brzuch.
-
Hej, ja tak miałam jeszcze kilka dni przed spodziewanym okresem, a potem w dniach, kiedy powinien wystąpić. Zmartwiło mnie to trochę także pojechaliśmy do lekarza i zalecił duphaston, mam go przyjmować, aż do 9-go tygodnia ciąży. Jeśli było to tylko delikatne plamienie ( brązowe? czerwone?) i się skończyło to raczej nie ma powodów do obaw, gorzej jeśli cały czas tak masz. Ja jestem panikara więc wolałam od razu udać się do lekarza.
-
To wszystko zależy jaka barwa i jak dużo tego. Jeżeli brązowo to stara krew i lepiej żeby taki kolor bo świadczy on m.in. o tym że jak się łożysko tworzy to że nadmiar krwi jest wydalany z organizmu w formie własnie plamień, plamienia moga wystąpić w dniu spodziewanej miesiączki i tez nie ma czym się martwić. Jeżeli jest to świeża krew to należy o tym powiadomić lekarza lub jechać do szpitala gdyż mogą ale nie muszą to być objawy poronienia. Zdarza się że plamienia jak i w moim przypadku trwały aż do ukończenia 3 miesiąca z niewiadomych przyczyn, jednak moja lekarka uznała że może to być polip który utworzył mi się w czasie ciąży i dlatego plamiłam. Jeśli jest tego dużo to trzeba zgłosić się do lekarza. Plamień w ciąży nie powinno być. Dlatego trzeba znaleźć przyczynę i nie bagatelizować tego.
-
Meggi31 nie czekaj aż coś się pojawi tylko idź jak najszybciej do ginekologa. Ja w pierwszej i drugiej ciąży nie miałam żadnych plamnień, krwawień itd i urodziłam dwójkę dzieci. W trzeciej i czwartej ciąży miałam plamienia i obie straciłam, teraz wiem, że mam problemy z progesteronem. Ta ciąża też mi się rozpoczęła plamieniami dlatego od razu zaczęłam brać duphaston. W Twoim przypadku być może plamienia nie są niczym poważnym, ale zawsze w ciąży takie rzeczy trzeba jak najszybciej zgłaszać lekarzowi.
-
Witajcie!
Przykro mi
Ja też dziś zauważyłam różowe zabarwienie na papierze, po czym zrobiłam test, który pierwszy raz w tym cyklu pomimo tego dał mi cień nadziei... boję się powtórki, w październiku poroniłam, byłam na luteinie.
Meggie czy takie historie kończą się dobrze? Jak teraz u Ciebie?JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
Witajcie. Ja też plamiłam od 7 tc do 10 tc. Brałam Duphaston i było ok.... no i nadal jest
Ku przestrodze....każdą plamkę należy zgłosić jak najszybciej lekarzowi!!! Nie czekać "aż samo przejdzie".
Ja w pierwszej ciąży czekałam az plamienie ustąpi (pozniej bylo krwawienie) i niestety poroniłam w 9 tc.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Hey
Ja tez mialam plamienia od dnia spodziewanej @ przez jakies 4-5 dni ale slabe raczej i brazowe, ale nie jestem pewna czy jestem w ciazy @ miala byc 08.02 a nie ma do dzis tylko te plamienie ale to okres nie byl na bank. Test robilam 3 razy i za kazdym razem ta druga kreska jest jasniejsza , ciagnie mnie czasem w brzuchu troche. Ten test wykazuje ciaze czy niewiadomo skoro te paski nie sa jednakowo intensywne?? -
ja jestem w 5 tygodniu ciazy i plamienia juz mialam 2 razy. za pierwszym razem (to bylo z tydzien temu) trafilam do szpitala ale ustalo wszystko. podawali mi leki no i mnie wypisali. wczoraj znowu.. leze i biore te leki ktore mi w szpitalu gin przepisal.. plamienie ustapilo bo to jest przewaznie chwilowe i mam nadzieje ze sie juz nie powtorzy..
-
Wczoraj plamienia zamienily sie w krwawienie jednorazowe i niezbyt intensywne bez bolu, ale bardzo sie wystraszylam i pojechalam na pogotowie ale tam tylko mnie wypytali, zrobili test dla pewnosci i podotykali po brzuchu(anglia niestety) no i na jutro mam skan.
I jeszzce mi powiedziala pani doktor ze tak sie zdarza czesto na poczatku z roznych przyczyn.
Zobaczymy teraz juz nie krwawie tylko czasem te plamienia ciemna brazowa krwia i to tylko troszke nic nie boli jutro zacznie sie 6 tydzien, miala tak ktoras z was? Bylo wszystko ok? -
Cześć dziewczyny,jestem tutaj nowa. Staramy się o dzieciątko od półtora roku, teraz sobie odpuściliśmy bo ślubujemy za dwa miesiące. Powiedźcie czy któraś tak miała: tydzień temu we wtorek byłam u lekarza (10.02) bo stwierdzono u mnie nadżerkę, miałam zabieg poprzez zamrażanie. W tą niedzielę (15 .02) miałam dostać @ według kalendarzyka, no i niby jest ale taki skąpy jak nigdy,bardziej to wygląda na śluz z krwią, piersi mnie swędzą, brzuch też nie boli, czuć że coś się dzieje w środku tylko nie wiadomo jak to określić, a zazwyczaj skręcam się z bólu przez 3 dni, sikać chodzę często, sny jakby z kosmosu się wzięły, a dzisiaj miała nawet mam bezsenne noce. Na test jeszcze za wcześnie. Czy któraś tak miała?
-
nick nieaktualnyJa mialam plamienie 2dni w dniu @ lekkie zywa krwia ale patrzac na artykuly bylo to zagniezdzenie w macicy bo po 2dniach test pozytywny wyszedl jak mowilam lekarzowi to dostalam luteine bo jestem po ciazy pozamacicznej wiec zapobiegawczo biore, krwawienie moze wystapic po wizycie na fotelu i cytologi jak lekarz naruszy szyjke lub blone, jesli wiesz ze to ciaza i nke bylas u lekarza to rusz tylek zamiast szukac w necie odpowiedzi bo mkze sie zle skończyć
-