X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Podkrazone oczy na poczatku ciazy
Odpowiedz

Podkrazone oczy na poczatku ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) To moja pierwsza ciąża i bardzo się wszystkim przejmuje. Zauważyłam wczoraj u siebie podkrążone oczy... czy to normalne?

• pakima Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne, organizm się przestawia. Nie bez powodu I trymetr jest najważniejszy z pozostałych ważnych. W tych własnie miesiącach kształtuje się mały człowieczek który przez kolejne miesiące będzie dojrzewał.

Wydaje mi się że brakuje ci żelaza i być może innych witamin. Warto porozmawiać z lekarzem o wprowadzeniu witamin dla kobiet w ciąży. Ale to już musi lekarz ocenić na podstawie wyników badań.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ