X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Podwyższone leukocuty w movzu w ciaży
Odpowiedz

Podwyższone leukocuty w movzu w ciaży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wczoraj wynik movzu. Mam leukocuty 20- 30 przy normie 5. I obecne azotuny. i nieliczne baktetie. ponoć to świadczy o zakazeniy układu moczowego. Do lekarza idę w piątek. Ale już nie źle swiruje. Jutro mam powtórzyćto badanie. Czy ktoś miał taki przypadek? Ogólnie nic mnie nie boli . Jestem trochę podrażnienia zewnątrz. Ale to od luteiny dopochwowej może rozeszła się jakaś infekcja.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak samo, jak źle zebrałam próbkę do badania. Następny wynik, kiedy zrobiłam to tak jak należy, był już dobry. :)

p19u43r8y4e057zb.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak bylo☺

ckaidqk3xa4elisy.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Oby tak bylo☺

Zrób jeszcze raz badanie moczu może? A jak nadal będą bakterie, to lekarz zwykle zleca posiew.

Najlepiej nie pobierać próbki moczu nad toaletą, bo tam lata masa bakterii. Podmyć się, kucnąć w wannie albo nad miską i pobrać środkowy strumień.

Mi raz wyszły bakterie, dostałam zlecenie na posiew i wyniki było ok, bo się okazało, że po prostu próbka była zanieczyszczona ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam drugi raz. Użyłam się nie raz tylko trzy☺wszystko sterylnie jak się da☺i wyniki idealne w osadzie nawet nic nie było☺

ckaidqk3xa4elisy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ