Poronienie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
klaudek86 będzie dobrze ;* 3mam kciuki a u mnie jest ok bo mam w domku kochaną Trójeczkę 9,7 i 2 latka więc myśli, że poroniłam zostawiam na momenty kiedy jestem sama... a jak wszystko będzie okey to będzie u nas parzyście Jest dwóch synów więc muszą być i dwie córki
-
nick nieaktualny
-
witajcie.
mam taki problem..a mianowicie mam 30 lat i karmie piersia 10 tyg synka. podjelismy pierwsza probe staran o 3 dziecko i tak 2 tyg temu dzien po spodziewanej mies zrobilam test i była blada kreska druga ale rozpoczeło sie plamienie różowe bez zadnych bólii tak trwało tydzien a potem nagle sie mocno rozkreciło i lało sie ze mnie mocno ale tez bez zadnych bólii tak 2 dni trwało plus do teo były strzepy i kawałki (przeraszam za wyrazenie wygladajace jak watróbka).pierwszy raz tak miałam...
szis mineło 2 tyg od poczatku plamen a ja nadal plamie i to krew jest no i bardziej widoczna przy podcieranu jest..
Martwie sie troche ale chyba z dziecka to juz chyba nic nie bedzie bo niby robiłam test i taka bdb kreseczka była ale po takim mega okresie to juz sama nie wiem co mam myslec..
czy któras z Was miała tak prosze o rade..
-
Agness27 wrote:witajcie.
mam taki problem..a mianowicie mam 30 lat i karmie piersia 10 tyg synka. podjelismy pierwsza probe staran o 3 dziecko i tak 2 tyg temu dzien po spodziewanej mies zrobilam test i była blada kreska druga ale rozpoczeło sie plamienie różowe bez zadnych bólii tak trwało tydzien a potem nagle sie mocno rozkreciło i lało sie ze mnie mocno ale tez bez zadnych bólii tak 2 dni trwało plus do teo były strzepy i kawałki (przeraszam za wyrazenie wygladajace jak watróbka).pierwszy raz tak miałam...
szis mineło 2 tyg od poczatku plamen a ja nadal plamie i to krew jest no i bardziej widoczna przy podcieranu jest..
Martwie sie troche ale chyba z dziecka to juz chyba nic nie bedzie bo niby robiłam test i taka bdb kreseczka była ale po takim mega okresie to juz sama nie wiem co mam myslec..
czy któras z Was miała tak prosze o rade..
A czy robiłaś badanie z krwi beta HCG, żeby potwierdzić ciążę? Byłaś u ginekologa w ogóle? Testy ciążowe czasem się mylą, może dostałaś późniejszy okres.
Jeśli nie potwierdzałaś w żaden inny sposób ciąży, to zrób badanie beta HCG z krwi, a najlepiej idź od razu do ginekologa na USG, żeby zobaczył, co tam w środku się dzieje.
Jest wiele historii szczęśliwie donoszonych ciąż nawet mimo plamień/krwawień. U Ciebie jednak z tego co piszesz nie ma jeszcze pewności, czy to w ogóle ciąża. Najlepiej to sprawdzić u lekarza. -
hej dziewczyny ja też się zaczynam martwić o fasolkę, wczoraj zrobiłam test i jest krecha blada ale jest widoczna! radość potem przy kupce pokazała się lekka różowa wydzielina krew? ale tylko wtedy cały dzień czysto.
dziś rano śluz też zabarwiony na brązowo i przy kupce brudno, potem czysto.
nie wiem czy się martwić. do gin idę ale jeszcze nie teraz w pon beta, jutro powtórzę test, brzuch mnie pobolewa, robi mi się niedobrze, i boli mnie w krzyżu dość mocno.
może to implantacja?
-
Agusia_pia wrote:hej dziewczyny ja też się zaczynam martwić o fasolkę, wczoraj zrobiłam test i jest krecha blada ale jest widoczna! radość potem przy kupce pokazała się lekka różowa wydzielina krew? ale tylko wtedy cały dzień czysto.
dziś rano śluz też zabarwiony na brązowo i przy kupce brudno, potem czysto.
nie wiem czy się martwić. do gin idę ale jeszcze nie teraz w pon beta, jutro powtórzę test, brzuch mnie pobolewa, robi mi się niedobrze, i boli mnie w krzyżu dość mocno.
może to implantacja?
Może byc to tez implantacja bo ona występuje w okolicach spodziewanej mies .
Trzymam kciuki .
Aco do testu to test w ta strone sie nie myli i nawet najmniejszy cień drugiej kreski pokazuje ciaze
-
Agness27 wrote:Może byc to tez implantacja bo ona występuje w okolicach spodziewanej mies .
Trzymam kciuki .
Aco do testu to test w ta strone sie nie myli i nawet najmniejszy cień drugiej kreski pokazuje ciaze
oj obyś miała rację jak plamienia nie ustąpią to w przyszłym tyg postaram się do jakiegoś gina dostać jak nie do swojej to do innego w przychodni aby mi coś doradził ale póki nie mam badań krwi nie będę panikować -
Zuza91 wrote:A czy robiłaś badanie z krwi beta HCG, żeby potwierdzić ciążę? Byłaś u ginekologa w ogóle? Testy ciążowe czasem się mylą, może dostałaś późniejszy okres.
Jeśli nie potwierdzałaś w żaden inny sposób ciąży, to zrób badanie beta HCG z krwi, a najlepiej idź od razu do ginekologa na USG, żeby zobaczył, co tam w środku się dzieje.
Jest wiele historii szczęśliwie donoszonych ciąż nawet mimo plamień/krwawień. U Ciebie jednak z tego co piszesz nie ma jeszcze pewności, czy to w ogóle ciąża. Najlepiej to sprawdzić u lekarza.
Ja robiłam test przed @ i wyszła druga jasna widoczna druga kreska no i potem tydzin plamiłam a potem 2 dni mocne krwawienie i znowu plamienie do dzis .test wczoraj rano robiłam ale ta druga kreska no niby była ale bdb blada prwie ledwo widoczna...
-
Agness27 wrote:Ja robiłam test przed @ i wyszła druga jasna widoczna druga kreska no i potem tydzin plamiłam a potem 2 dni mocne krwawienie i znowu plamienie do dzis .test wczoraj rano robiłam ale ta druga kreska no niby była ale bdb blada prwie ledwo widoczna...
najlepiej zrób betę i sprawdzisz czy rośnie i idz do gina, ja dziś zrobiłam drugi test i wyszedł bladzioch ale widoczny, rano trochę było brudno na papierze, we czwartek idę do mojej gin będę miała wyniki krwi i zrobię porgesteron i zobaczymy co się tam dzieje. -
Agusia_pia wrote:najlepiej zrób betę i sprawdzisz czy rośnie i idz do gina, ja dziś zrobiłam drugi test i wyszedł bladzioch ale widoczny, rano trochę było brudno na papierze, we czwartek idę do mojej gin będę miała wyniki krwi i zrobię porgesteron i zobaczymy co się tam dzieje.
no i wczoraj w koncu plamienie ustało .
chciałam umówic sie do swojego lekarza ale jak na złośc poszedł na urlop..
mam nadzieje ze w tym cyklu sie uda
no i trzymam kciuki za ciebie
w dwóch poprzednich ciazach z kolei pierwsza oznaka ciazy było ustanie @ i wogóle żadnych plamie nie miałam i tak podejrzewałam ze skoro tu sie pojawiły to pewnie nic z tego ale nie poddam sie
-
Agusia_pia wrote:u mnie niski progesteron 1,19
beta 38,93
chyba tracę cię maleństwo
dostałam luteinę
Jaką dawkę masz luteiny? Ja przy progesteronie 18 (dwa dni wcześniej wynosił 22, więc spadał) dostałam luteinę 100 dwa razy dziennie i duphaston 3 razy dziennie, ale moja ginekolog jest mocno zapobiegawcza. -
Zuza91 wrote:Jaką dawkę masz luteiny? Ja przy progesteronie 18 (dwa dni wcześniej wynosił 22, więc spadał) dostałam luteinę 100 dwa razy dziennie i duphaston 3 razy dziennie, ale moja ginekolog jest mocno zapobiegawcza.
za pozno na luteine, poronilam. ciaza biochemiczna. beta spadla z 40 na 30... -