Potwierdzona ciąża, brak zarodka
-
Witam, jestem w ciąży, beta hcg mam na poziomie ponad 30 tys a zarodka dalej nie widać... Lekarze mówią, że trzeba czekać...
Dzisiaj byłam u lekarza, lekarz niestety ni umie nic powiedzieć, byłam także u innego na konsultacji, który mówi, że wygląda na to, że wszystko jest w porządku... Ale bardzo się martwię... Czy któraś z Was miała kiedyś taką sytuację? Bo się pogubiłam, i nie wiem co mam o tym myśleć... -
niedawno rozmawiałam z koleżanką, która już urodziła i powiedziała, że u niej w 6 tyg. nawet pęcherzyka ciążowego nie bylo widac tylko zgrubienie ściany macicy. W 8 tygodniu dopiero pęcherzyk się pojawił a w 10 tyg. lekarz stwierdził bicie serca ( u niektórych kobiet serce zarodka już w 8 tyg. bije ). Na razie się nie stresuj bo jak widać u każdej kobiety jest inaczej, koleżanka już się martwiła, że ma puste jajo płodowe bo tak późno wszystko. Ja jestem w 7 tc i w 5 tygodniu na usg już było wyraźnie widać pęcherzyk ciążowy 8mm.
-
teraz i ja sie zestresowalam ;/ u mnie nic tylko pecherzyk ciazowy 5tygodni i 5 dni ciaza. Ide za 2 tygodnie na ponowna ocene ale chyba oszaleje do tego czasu ;/ Adusia przykro mi Trzymaj sie cieplutko :* Kiedy u ciebie stwierdzili ze juz za pozno na poszukiwanie zarodka?
aniołek 01.02.2016r -
Laila, zasniad jest bardzo rzadki, często nie ma objawów (czasem ciemne plamienia) ale własnie podejrzane jest wysokie stężenie bHCG przy braku zarodka. U Adusi to pewnie jest zasniad częsciowy, bo gdyby był calkowity to na usg bylby widoczny taki obraz jakby zamieci snieznej albo kurzu na usg. No mega rzadka sytuacja i bardzo przykra / Ale Ty sie nie stresuj bo w 5 tygodniu ma prawo nie byc widac zarodka, kolo 6tyg + pare dni sie uwidacznia. Jesli bhcg badalas i przyrastala normalnie to luzBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
laila_25 wrote:Mialas jakies objawy typu plamienia bóle brzucha itd? Jakies takie ktore przepowiadaly ze jest nie do konca ok?
Spokojnie... Ja 5t4d mialan usg i byl pysty pecherzyk i tez juz umieralam z rozpaczy a 6t5d byl zarodek 6.5mm i serduszko. Dalej umieram ale dlatego ze beta ma slaby przyrost. Ale to tak jako pocieszenie Cie ze w 5tc tez nic nie mialamOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha wrote:Spokojnie... Ja 5t4d mialan usg i byl pysty pecherzyk i tez juz umieralam z rozpaczy a 6t5d byl zarodek 6.5mm i serduszko. Dalej umieram ale dlatego ze beta ma slaby przyrost. Ale to tak jako pocieszenie Cie ze w 5tc tez nic nie mialam
Dalej robisz bete?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
laila_25 wrote:Mialas jakies objawy typu plamienia bóle brzucha itd? Jakies takie ktore przepowiadaly ze jest nie do konca ok?
Objawów nie miałam jako takich. Brzuch mnie nie bolał, plamień nie miałam. Nic mnie nie bolało ogólnie. Tylko jak to w ciąży, miałam wymioty, zawroty głowy i słabo mi było.
A jeśli chodzi o moją osobą... Więc jestem już po wszystkim. Niestety musieli wywołać poronienie farmakologicznie, samo się nie chciało nic zacząć. W szpitalu byłam jakieś 3 dni. Niestety okazało się, że trzeba zrobić zabieg, więc też i to musiałam przeżyć. Nie chcieli za bardzo, bo to moja pierwsza ciąża, ale nie mięli wyjścia, bo nie chciało się wszystko samo oczyścić. Mój wynik także poszedł na histopatologię, aby to potwierdzić. Lecz lekarz powiedział, że jest to tylko formalność... Trochę się dowiadywałam o tej ciąży... Nie ukrywam, że jest to dla mnie bardzo trudne... Już się z mężem cieszyliśmy... A tutaj taka sytuacja...
Ale cóż, trzeba się pozbierać, wyleczyć i żyć dalej.
Tłumaczę sobie, że tak miało być...
Ale jest ciężko... -
Trzymaj sie musisz byc dzielna. Dobrze ze w pore zostalo rozpoznane ze cos jest nie tak i leczone zanim odbilo sie to na twoim zdrowiu. Dzieki temu mozesz oczekiwac dziecka w przyszlosci. Trzymam kciuki zebys szybko doszla do siebie i jak odzyskasz sily zostala obdarzona zdrowa silna ciaza. Buziaki ;*
aniołek 01.02.2016r -