Późne pojawienie się zarodka
-
Cześć dziewczyny! Czy jest szansa, że jeszcze wszystko będzie w porządku?
W 6+0 miałam widoczny tylko pęcherzyk ciążowy wielkosci 1,25. Czy jest szansa, że z ciążą będzie wszystko ok? Strasznie sie martwię. Cykl stymulowany: lametta, fostimon, menopur..
Z cyklu:
1dc - 5.08
12 dc - ovitrelle
30 dc - beta 268 (4+2)
32 dc - beta 461 (4+4)
40 dc - beta 7154 (5+5) -
Nie wiem, jak jest w cyklach stymulowanych, zakładam że USG potwierdziło owulację? Mogę tylko powiedzieć, że u mnie przy pęcherzyku GS 15 mm był widoczny tylko pęcherzyk żółtkowy, zarodek pojawił się kilka dni później (obraz USG jest u mnie spóźniony względem OM, więc mogę nie być najlepszym przykładem). W każdym razie, przy tej wielkości pęcherzyka jeszcze jest za wcześnie, żeby stwierdzić brak zarodka, więc pozostaje Ci czekać... Niestety, to trudny czas🙁 Pytanie też, czy lekarz przeprowadzający badanie wszystko dobrze widział - na tym etapie wszystko jest maluśkie i nie każdy sprzęt to umie wyłapać. Pęcherzyk żółtkowy był?
-
Właśnie był pusty pęcherzyk.. podejrzewam, że gdyby był ten żółtkowy to bym się tak nie martwiła, bo z uwagi wlaśnie na stymulację dokładnie wiem kiedy była owu i nie ma szans na taką sytuację, że ciąża jest młodsza niż wynika z OM. Wielkość pęcherzyka ciążowego to potwierdziła więc pozostaje mi tylko czekać. Sprzęt raczej z tych dokładnych.
Zrobilam za to kolejną bete - ponad 13 500 po 48h od poprzedniego badania wiec ladnie rosnie tylko chyba w tym przypadku wiecej mi da usgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 09:56
-
Kika13 wrote:Właśnie był pusty pęcherzyk.. podejrzewam, że gdyby był ten żółtkowy to bym się tak nie martwiła, bo z uwagi wlaśnie na stymulację dokładnie wiem kiedy była owu i nie ma szans na taką sytuację, że ciąża jest młodsza niż wynika z OM. Wielkość pęcherzyka ciążowego to potwierdziła więc pozostaje mi tylko czekać. Sprzęt raczej z tych dokładnych.
Zrobilam za to kolejną bete - ponad 13 500 po 48h od poprzedniego badania wiec ladnie rosnie tylko chyba w tym przypadku wiecej mi da usg
Trzymam kciuki za dobry wynik😊 -