Pozytywny test ciążowy a lot samolotem
-
Hej dziewczyny. Staramy się około pół roku i dzisiaj zobaczyłam druga kreskę, troszkę bledsza od pierwszej, ale jest. Jestem 14 dni po owulacji. Dzisiaj mieliśmy kupować wycieczkę do Grecji na pierwszy tydzień września. Sama teraz nie wiem co robić. Myślicie że taki lot może tu jakoś negatywnie zadziałać? Jak mówiłam lekarzowi na monitoringu owulacji że planujemy wycieczkę czy w przypadku ciąży można polecieć. Powiedział że jak z ciążą będzie ok to tak, ale no nie sprawdzę czy jest ok. Żeby się udać do lekarza to jeszcze trochę czasu minie. Co wy byście zrobiły? Czy któraś z Was latała na samym początku ciąży?
-
Hej, jeśli staraliście się naturalnie, nie przyjmujesz żadnych leków (suplementy pomijam) i nie masz żadnych chorób towarzyszących, to na Twoim miejscu na tym etapie zdecydowanie leciałabym na te wakacje 😉 Będziesz wtedy mniej więcej w 5-6 tc, więc raczej jeszcze nie będą Ci dokuczać mdłości, a na wizytę u ginekologa potwierdzającą serduszko najlepiej udać się w 7 tc, czyli po powrocie 🙂
Mam nadzieję, że Cię to nie przerazi, ale - jak to mawiają ginekolodzy - zdrowej ciąży nic nie zaszkodzi, a jeśli coś miałoby pójść nie tak, to pójdzie niezależnie od tego, czy się poleci samolotem, czy nie... Wierzę, że u Was będzie ok 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 17:57
👩❤️👨 35 lat
1.2017 Syn I ♥️ cc - ułożenie miednicowe
2.2021 Syn II ♥️ cc - stan po pierwszym cc
2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
15.04.2025 I badanie prenatalne - Syn III ♥️♥️♥️
22.10.2025 TP 🤞
_______
Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie -
Sama nie wiem już co robić. Umówiłam się do lekarza na wtorek, ale nie wiem czy jest sens tak wcześnie iść. Na monitoringu owulacji ostatnio zapytałam o możliwość latania w ciąży to powiedział że jak ciąża rozwija się ok to można, ale chyba mu chodziło o późniejszy okres.
-
Hej, ja co prawda na wakacjach zrobiłam test i wyszedł pozytywny a następnego dnia wracaliśmy samolotem i nic się nie stało. Obecnie 18tc9/11/24 Maksymilian 31tc 👼💔
16.05.25 pozytywny test ciążowy 🌈
04.06.25 mamy ❤️
15.07.25 pierwsze prenatalne, wszystko dobrze 🫶 -