X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Preparaty witaminowe - polecajki
Odpowiedz

Preparaty witaminowe - polecajki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2024, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Choruję na epilepsję. Z tego względu muszę przyjmować większą dawkę kwasu foliowego, aniżeli ta w standardowych preparatach witaminowych dla kobiet w ciąży obecnych na rynku.

Przez neurologa mam na receptę przepisany sam kwas foliowy - duża dawka.

Stąd moje pytanie - czy znacie jakieś, godne polecenia preparaty zawierające wszystkie potrzebne składniki, ale bez kwasu foliowego i folianów?

• Sarst Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej żeby dostarczyć wszystkie niezbędne składniki najlepiej zażywać każdy składnik osobno

• awrona82 Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj może w aptece czy solgar posiada, mi ginekolog polecała akurat z tej firmy, ja akurat biore: Kwas foliowy (L-metylofolian wapnia - Metafolin, posiadam mutację genu MTHFR oraz z uwagi aby zadbać na prawidłowy metabolizm homocysteiny- miałam przekroczoną teraz jest unormowany poziom

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ