X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Prośba o interpretacje Beta HCG i Progesteronu - wczesna ciąża
Odpowiedz

Prośba o interpretacje Beta HCG i Progesteronu - wczesna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu nowa wię proszę o wyrozumiałość :)
    Wedle daty ostatniej miesiączki jestem dokładnie w 4w1d ciąży.
    Pierwsza beta robiona (teoretycznie) w 11 dniu po owulacji wyniosła 118mIU a druga dokładnie po 48h 336mIU
    Czy przyrost nie jest zbyt mały?
    Ciekawi mnie, że te wartości są takie wysokie. To moja druga ciąża, w pierwszej miałam o połowę niższe bety i też szybciej przyrastały - urodziłam zdrowego syna.

Mój lekarz kazał mi zrobić progesteron i w 28 dc wyniósł 54,8 ng/ml z czego był bardzo zadowolony i kazał mi przyjść na usg 17go czerwca, czyli za tydzień. Czy to nie za wcześnie na USG? Chciałąbym pójść tak aby można było zobaczyć serduszko bo jestem dość wrażliwa a nie chcę się denerwować pustym jajem.
    Wesprzyjcie koleżankę :)

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chivas wrote:
    Jestem tu nowa wię proszę o wyrozumiałość :)
    Wedle daty ostatniej miesiączki jestem dokładnie w 4w1d ciąży.
    Pierwsza beta robiona (teoretycznie) w 11 dniu po owulacji wyniosła 118mIU a druga dokładnie po 48h 336mIU
    Czy przyrost nie jest zbyt mały?
    Ciekawi mnie, że te wartości są takie wysokie. To moja druga ciąża, w pierwszej miałam o połowę niższe bety i też szybciej przyrastały - urodziłam zdrowego syna.

Mój lekarz kazał mi zrobić progesteron i w 28 dc wyniósł 54,8 ng/ml z czego był bardzo zadowolony i kazał mi przyjść na usg 17go czerwca, czyli za tydzień. Czy to nie za wcześnie na USG? Chciałąbym pójść tak aby można było zobaczyć serduszko bo jestem dość wrażliwa a nie chcę się denerwować pustym jajem.
    Wesprzyjcie koleżankę :)
    Przyrost w normie a co do usg ja byłam zaproszona w 8 tyg jednak w 6t1d zaczełam plamići byłam w szpitalu. Serducho juz było. Na to nie masz wpływu czy bedzie czy nie, nie denerwuj sie na zapas:)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • alciak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też serduszko było już w 6 tygodniu, ale faktycznie są kobiety, u których pokazuje się zdecydowanie później. Ja jestem po dwóch poronieniach i pierwsze USG miałam już w 5 tygodniu, w 4 tygodniu jeszcze odmówiłam, ale potem było to już konieczne. Wiele kobiet ma różnego rodzaju kłopoty w ciąży, więc może Twój lekarz jest przezorny i woli zapobiegać niż reagować po, to chyba tylko dobrze o nim świadczy :) lepiej się poddać jego woli i być gotowym na to, że w 6 tygodniu może być serduszko, ale nie musi i też jest dobrze.

Ja dzień po spodziewanej @ czyli w 13 dniu po owulacji też miałam dość wysoką betę - 1800, miałam nadzieję na bliźniaki, bo tak czasem się mówi, że beta jest wyższa przy ciąży mnogiej, no ale niestety jest tylko jedno :) najważniejsze, żeby było, wystarczy mi jedno :)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ