X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przeziębienie
Odpowiedz

Przeziębienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się z tego kataru pokićkało, wizytę mam w środę, więc jest szansa, że jak jutro cały dzień pozostanę w domu, to wyzdrowieję, choć mam teraz kryzys.
    Oczywiście ja to wszystkie choroby przeżyję, proszę bardzo, chodzi mi jedynie o bezpieczeństwo małego chlebusia.
    Dwie ciąże poroniłam, właściwie były to ciąże biochemiczne, tak że teraz po prostu musi być dobrze ! Kilka dni temu we śnie widziałam bijące serduszko na USG - musi być dobrze :)

pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie! idę po kolejną porcję mleka z czosnkiem (to mi naprawdę smakuje!)

No kurde nie mam żadnej maści, ale ja się wypocę i bez tego, już właściwie zaczynam się pocić ;)

Elvi - gratuluje Ci :)

buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:37

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki latem rozpoczelam swoja ciaze wlasnie totalnym mega przeziebieniem,zrobilam test,bylam na pierwszej wizycie w 5 tyg,lekarz potwierdzil ciaze ale widzialam tylko pecherzyk i zaraz po powrocie od lekarza mnie rozlozylo. Mialam goraczke ponad 38 stopni,katar taki ze ledwo co moglam oddychac,drapiace gardlo i silny suchy kaszel. Wiedzialam ze nie powinnam brac zadnych lekow wiec przelezalam pod kocem 4 dni,hektolitrami pilam herbate z cytryna,mojej mamy roboty syrop z malinek na wieczor aby sie wypocic, czosnek dawalam doslownie wszedzie,do kanapek,obiadu,mleka;) miod i mleko naprzemiennie z miodem z czosnkiem i tabletki witaminy c. I udalo sie,czulam na 3 dzien jak wszystko powoli ze mnie schodzi wiec ten 4 dzien byl profilaktycznie pod kocem z tymi medykamentami i naprawde czulam sie o niebo lepiej:) a tydzien pozniej moj ginekolog powiedzial ze bardzo sie cieszy ze nie bieglam od razu do lekarza po jakis antybiotyk czy cos tylko najpierw sprobowalam naturalnie to przetrwac bo z tymi lekami to jednak nigdy do konca nie wiadomo i lepiej uzyc w ostatecznosci:) ale faktycznie nie mialam zadnej masci rozgrzewajacej w domu a marzylam wrecz zeby ktos mnie takowa natarl wieczorkiem :)

Maggia lubi tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz też zdrowa dzięki naturalnym metodom :) ale czosnkiem i cebulą w całym domu tak jechało, że szkoda słów ;)

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ