X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przeziębienie-zapalenie zatok
Odpowiedz

Przeziębienie-zapalenie zatok

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w 5 tygodniu ciąży. Od dwóch tygodni meczy mnie zapalenie zatok, leczę się domowymi sposobami ale wczoraj laryngolog zlecił antybiotyk. Kochane powiedzcie mi, czy brałyscie antybiotyk w I trymestrze ciąży, bardzo się boje ale nie wiem co robić. Antybiotyk to Augmentin, podobno bezpieczny w ciąży ale nie wiem czy w I trymestrze... proszę Was o pomoc, radę ;(

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • moiko Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że powiedziałaś lekarzowi o ciąży. Nie powinien przypisywać antybiotyku. Ja dostałam zwolnienie na 2 tygodnie. Oczywiście mleko z miodem, herbata z cytryną i miodem, woda z cytryną, syrop z cebuli. Nie trzeba było innych leków.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ