Przyrost Beta -hcg 5-6 tydzień ciąży
-
Witajcie, bardzo proszę o poradę, przyznam szczerze, ze liczenie bety to nie jest moja mocna strona.
Ostatnia miesiączka 02.02.2021
Beta hcg
05.03 - 98 (31dc)
12.03 - 1352 (38dc)
16.03- 4900 (42dc)
19.03- 8700 (45dc)
Byłam na usg 15.03 ale był jedynie zarys pęcherzyka.
Na kolejne usg jestem umówiona 29.03.
Czy uważacie, ze takie przyrosty są ok? Czy lepiej nie robić sobie nadziei?
Jestem od wizyty u gin na duphaston, czuje się dobrze, plamien nie mam. Z głównych objawów ciążowych to osłabienie, ale wcześniej tez nie miałam innych mocnych. -
Cześć, proszę o pomoc bo głowa wariuje! Zrobiłam bete we wtorek 11 maja wynik 153,3, dzisiaj zrobiłam ponownie żeby zobaczyć czy jest przyrost czy to nie ciąża biochemiczna i wynik wyszedł 514,3 - przyrost o ponad 200 %. Dodam że jestem po transferze 30 kwietnia 3 dniowego zarodka. Trochę się martwię bo wydaje się że to bardzo wysoki przyrost. Jak to jest z tym przyrostem, nigdzie nie znalazłam informacji o górnej granicy ale piszą że zbyt wysoki przyrost może świadczyć o jakichś nieprawidłowościach zarodka.
-
Mag_len wrote:Hej! Ja miałam przyrost 200% zaraz na początku ciąży, I beta 190 kolejna 570. W środę byłam na usg, 6t0d był zarodek z serduszkiem. Wydaje mi się, że nie ma co się martwić na zapas🙂kiedy idziesz na usg?
W środę 19 maja mamy wizytę w klinice. Znalazła różne opinie w internecie o tych przyrostach i sama nie wiem co myśleć a do środy trochę czasu. -
Mag_len wrote:Nela6 domyślam się,że się stresujesz. Mam nadzieję, że w środę dowiesz się ze wszystko ok:) zajrzę tu, dawaj znać!
Hej, no wiec tak doczekałam wizyty u gin na której było widać pęcherzyk usredniona wielkość 8 mm (mierzony wzdłuż 11 mm)i był to 4 t6dc. Pani doktor powiedziała ze pecherzyk jest owalny i faktycznie na wydruku taki jest. Trochę mnie to zastanawia, nie chce czytać i dokształac się na Internecie bo i tak mam wysokie ciśnieniei a mam się nie denerwować! Łatwo powiedzieć Dzisiaj robiłam będę zaczynam 5 tydzień beta wyszła 5650. Wizyta za 2 tygodnie.
-
Nela6 wrote:Hej, no wiec tak doczekałam wizyty u gin na której było widać pęcherzyk usredniona wielkość 8 mm (mierzony wzdłuż 11 mm)i był to 4 t6dc. Pani doktor powiedziała ze pecherzyk jest owalny i faktycznie na wydruku taki jest. Trochę mnie to zastanawia, nie chce czytać i dokształac się na Internecie bo i tak mam wysokie ciśnieniei a mam się nie denerwować! Łatwo powiedzieć Dzisiaj robiłam będę zaczynam 5 tydzień beta wyszła 5650. Wizyta za 2 tygodnie.
Nela, mi się wydaje że też miałam ostatnio owalny pęcherzyk, tak jak widzę na usg ale lekarz nic na ten temat nie mówił. Myślisz że to ma znaczenie? -
Mag_len wrote:Nela, mi się wydaje że też miałam ostatnio owalny pęcherzyk, tak jak widzę na usg ale lekarz nic na ten temat nie mówił. Myślisz że to ma znaczenie?
Nie wiem, liczę na to ze nie. Lekarz powiedzial " pęcherzyk owalny, tak czasami się zdarza". -
Hej kobietki!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform -
Witam. Mam pytanie odnośnie bety 5+1
Pierwsza robiona 27.11 wynosiła 5967
Druga 5+3 robiona 29.11 wynosi 11133
Przy tej dzisiejszej jest jakiś zapis że wynik uzyskany z rozcieńczenia,obarczony większą niepewnością pomiaru.
Przy pierwszej nic nie miałam zapisanego był po prostu wynik. Co sądzicie o przyroście -
Madzia😉 wrote:Witam. Mam pytanie odnośnie bety 5+1
Pierwsza robiona 27.11 wynosiła 5967
Druga 5+3 robiona 29.11 wynosi 11133
Przy tej dzisiejszej jest jakiś zapis że wynik uzyskany z rozcieńczenia,obarczony większą niepewnością pomiaru.
Przy pierwszej nic nie miałam zapisanego był po prostu wynik. Co sądzicie o przyroście -