SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przyrost bhcg ponizej normy
Odpowiedz

Przyrost bhcg ponizej normy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nowa8028 Nowa

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki! Prosz_ Was o pomoc i wsparcie bo.wariuje 😭
    Miesiączka ostatnia 24.11.2021,
    test ciążowy pozytywny 18.12.2021r. z wieczornego moczu,
    test bhcg 20.12.2021 wynik 38, progesteron 12,4.  
    21.12.2021 wizyta u ginekologa rozpoznanie spulchniona macica, opozniona nieco owulacja, duże podejrzenie ciąży, dostałam duphaston 2x1.
    W  dniu 24.12.2021 powtórzyłam bhcg z wynikiem 231, czyli 144% wzrostu, a progesteron podniósł się do 16.

3.01.2022 roku powtórzyłam bhcg i wynik to 1380,4, więc wzrost 43%, a progesteron spadl do 11,9... szczerze to się załamałam😭 w ten sam.dzien pojechałam do ginekologa ( 5t 5d)  po zrobieniu usg stwierdził pęchęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym w macicy, zabronił robić dalej bhcg i mam brać duphaston. Co Wy o tym myślicie?

• Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I słusznie nie rób bety bo ona różnie przyrasta. Będzie dobrze zobaczysz.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Kasia15288 Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bhcg na początku ciąży się podwaja a później tempo jej przyrostu zwalnia.Także nie martw się na pewno będzie dobrze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ