X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr przyrost bthcg
Odpowiedz

przyrost bthcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aneta0703 Nowa

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, w poniedziałek 08.08 powinnam dostać okres, ostatni był 11.07. W poniedzialek (08.08)wykonałam test ciążowy, na jednym była druga kreska, na drugim mniej czułym dosłownie cień cienia. Byłam we wtorek (09.08) o godz. 8 na badaniu bthcg wyszło 50,8 powtórzyłam badanie we czwartek o godz. 12 czyli po 48 h i wyszło 73,5. Wiem że przyrost jest za mały. Lekarz dopiero w środę 17.08. Jestem po jednym poronieniu i ciąży biochemicznej. Czy pomimo tak niskiego przyrostu hormonu jest szansa na utrzymanie ciąży? będę wdzięczna za odpowiedzi. Jutro idę jeszcze raz powtórzyć badania z krwi.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ