Pusty pęcherzyk
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiepsko że takie jest podejście do niepłodności w Twoim kraju straszne wręcz.
Postaraj się zadbać o komórki jajowej i nasienie partnera - polecam książkę it starts with an egg. Jeśli problemy są genetyczne, ale pierwotne, to można je w dużym stopniu ograniczyć.Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Roxie_eS wrote:Kiepsko że takie jest podejście do niepłodności w Twoim kraju straszne wręcz.
Postaraj się zadbać o komórki jajowej i nasienie partnera - polecam książkę it starts with an egg. Jeśli problemy są genetyczne, ale pierwotne, to można je w dużym stopniu ograniczyć.
Tak, tu ogólnie cała służba zdrowia leży...
Żeby zrobić podstawowe badania krwi trzeba mieć skierowanie od lekarza rodzinnego (któremu trzeba po prostu porządnie nakłamać, żeby w ogóle takie skierowanie dał), o hormonalnych to już nawet nie wspominam...
Czy możesz polecić jakieś suplementy które poprawiają jakość komórek jajowych?
-
Olaxxk wrote:Pojawił się pecherzyk żółciowy, zarodek 4mm i bicie serca. Więc dziewczyny wierzcie do samego końca
Cudownie!
Czekałam na taką wiadomość od Ciebie 🙂
Rośnijcie zdrowo!
Ja czekam na poronienie. Mam nadzieję, że samo pójdzie. Odstawiłam luteinę. Nie chciałabym brać tabletek na wywołanie - straszny ból.
W ogóle to emocje mi puściły i od wczoraj wieczora ciągle ryczę...
Czuję straszną niemoc na to wszystko. Ehhh...
-
Kochana, jak wpiszesz w google nawet tytuł tej książki i odpiszesz suplementy to wyskoczy Ci cała lista generalnie duże dawki, z założenia trzeba uwzględnić:
- suplementy pomagające energetycznie komórkom - np. Kwas alfa liponowy, koenzym q10,
- przeciwutleniacze - wit c, e,
- kwas foliowy i wit z grupy B
- wit D
Partner też powinien się suplementowac, po jego stronie też mogą wystąpić problemy z dna w plemnikach. Minimum to kwas foliowy, cynk, selen
Trzymam kciuki :*Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Annasz wrote:Cudownie!
Czekałam na taką wiadomość od Ciebie 🙂
Rośnijcie zdrowo!
Ja czekam na poronienie. Mam nadzieję, że samo pójdzie. Odstawiłam luteinę. Nie chciałabym brać tabletek na wywołanie - straszny ból.
W ogóle to emocje mi puściły i od wczoraj wieczora ciągle ryczę...
Czuję straszną niemoc na to wszystko. Ehhh... -
Annasz, my staraliśmy się 2 lata, jak mam PCOS i brak owulacji. Prze czas starań miałam wywoływaną owulację, ale nic z tego. takich suplementów zbadanych to jest mio-inozytol (ja brałam fertistim), on wpływa na jakość komórek jajowych, ale trzeba brać regularnie. Badania trwały 3 miesiące, bo tyle dojrzewa taka komórka, więc by od początku miała te składniki.
Natomiast to, co mi pomogło, to w marcu zaczęłam brać acard, bo naczytałam się, że polepsza ukrwienie i jeszcze w tym samym cyklu była ciąża biochemiczna, a w trzecim cyklu szczęśliwie jestem do dziś
PS: oczywiście potem spytałam się lekarza, czy mogę i powiedział, ze jak najbardziej.kleopatr4, Roxie_eS lubią tę wiadomość
-
Potwierdzam. Ja też biorę Acard i też brałam mio inozytol i orzechy tonami, w formie dodatku do zupy krem, pesto, domowych batonów itd polecam je jako element diety przeciwzapalnej, jeśli nie zna się przyczyny, warto też zadbać o aspekt immuno
Krewetka04 lubi tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Dziękuję Dziewczyny za rady 🙂
Kwas foliowy biorę cały czas.
Acard od drugiego poronienia, czyli ... prawie roku.
Od października brałam koenzym q10, no ale jak zaszłam w obecną ciążę, to przestałam.
Wrócę do tego na pewno.
Dodatkowo biorę wit.D, kompleks wit. z grupy B i magnez.
W zasadzie męża faszeruję tym samym , oprócz Acardu i Q10.
Sprawdzałam w aptekach czy sprzedają u mnie mio-inozytol - jest, ale Inozytol ( to to samo?)
-
Inozytol ma dwienformy. Mio i hiro. W Polsce ja to brałam w formie koktajli z miovelii, nie wiem czy u Ciebie mogę to być dostępne. Ale generalnie to jest też jakaś forma witaminy B, pomaga w syntezie białek. Pewnie lepszy rydz niż nicKir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie: