X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pusty pęcherzyk
Odpowiedz

Pusty pęcherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaxxk trzymaj się, dużo siły Ci życzę.
    Daj znać co Ci jutro powiedzą.

• Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko że takie jest podejście do niepłodności w Twoim kraju :/ straszne wręcz.
    Postaraj się zadbać o komórki jajowej i nasienie partnera - polecam książkę it starts with an egg. Jeśli problemy są genetyczne, ale pierwotne, to można je w dużym stopniu ograniczyć.

Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.

W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
    03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺

Nowe rozdanie:
    Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy

20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxie_eS wrote:
    Kiepsko że takie jest podejście do niepłodności w Twoim kraju :/ straszne wręcz.
    Postaraj się zadbać o komórki jajowej i nasienie partnera - polecam książkę it starts with an egg. Jeśli problemy są genetyczne, ale pierwotne, to można je w dużym stopniu ograniczyć.

Tak, tu ogólnie cała służba zdrowia leży...
    Żeby zrobić podstawowe badania krwi trzeba mieć skierowanie od lekarza rodzinnego (któremu trzeba po prostu porządnie nakłamać, żeby w ogóle takie skierowanie dał), o hormonalnych to już nawet nie wspominam...

Czy możesz polecić jakieś suplementy które poprawiają jakość komórek jajowych?

• Olaxxk Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Olaxxk trzymaj się, dużo siły Ci życzę.
    Daj znać co Ci jutro powiedzą.
    Zaraz wizyta a ja normalnie cala się trzese ledwo powstrzymuje się od lez, taki mam stres

• Annasz Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaxxk wrote:
    Zaraz wizyta a ja normalnie cala się trzese ledwo powstrzymuje się od lez, taki mam stres

Spokojnie, nie stresuj się (wiem, łatwo powiedzieć).
    Trzymam kciuki!

• Olaxxk Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Spokojnie, nie stresuj się (wiem, łatwo powiedzieć).
    Trzymam kciuki!
    Pojawił się pecherzyk żółciowy, zarodek 4mm i bicie serca. Więc dziewczyny wierzcie do samego końca

Roxie_eS, Truskawka18 lubią tę wiadomość

• Annasz Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaxxk wrote:
    Pojawił się pecherzyk żółciowy, zarodek 4mm i bicie serca. Więc dziewczyny wierzcie do samego końca

Cudownie!

Czekałam na taką wiadomość od Ciebie 🙂
    Rośnijcie zdrowo!

Ja czekam na poronienie. Mam nadzieję, że samo pójdzie. Odstawiłam luteinę. Nie chciałabym brać tabletek na wywołanie - straszny ból.

W ogóle to emocje mi puściły i od wczoraj wieczora ciągle ryczę...
    Czuję straszną niemoc na to wszystko. Ehhh...

• Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, jak wpiszesz w google nawet tytuł tej książki i odpiszesz suplementy to wyskoczy Ci cała lista :) generalnie duże dawki, z założenia trzeba uwzględnić:
    - suplementy pomagające energetycznie komórkom - np. Kwas alfa liponowy, koenzym q10,
    - przeciwutleniacze - wit c, e,
    - kwas foliowy i wit z grupy B
    - wit D

Partner też powinien się suplementowac, po jego stronie też mogą wystąpić problemy z dna w plemnikach. Minimum to kwas foliowy, cynk, selen

Trzymam kciuki :*

Nowe rozdanie:

• Olaxxk Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Cudownie!

Czekałam na taką wiadomość od Ciebie 🙂
    Rośnijcie zdrowo!

Ja czekam na poronienie. Mam nadzieję, że samo pójdzie. Odstawiłam luteinę. Nie chciałabym brać tabletek na wywołanie - straszny ból.

W ogóle to emocje mi puściły i od wczoraj wieczora ciągle ryczę...
    Czuję straszną niemoc na to wszystko. Ehhh...
    Nastepnym razem się uda, jesteś silna dasz radę!

• Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz, my staraliśmy się 2 lata, jak mam PCOS i brak owulacji. Prze czas starań miałam wywoływaną owulację, ale nic z tego. takich suplementów zbadanych to jest mio-inozytol (ja brałam fertistim), on wpływa na jakość komórek jajowych, ale trzeba brać regularnie. Badania trwały 3 miesiące, bo tyle dojrzewa taka komórka, więc by od początku miała te składniki.
    Natomiast to, co mi pomogło, to w marcu zaczęłam brać acard, bo naczytałam się, że polepsza ukrwienie i jeszcze w tym samym cyklu była ciąża biochemiczna, a w trzecim cyklu szczęśliwie jestem do dziś:)

PS: oczywiście potem spytałam się lekarza, czy mogę i powiedział, ze jak najbardziej.

kleopatr4, Roxie_eS lubią tę wiadomość

event.png
  • Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Ja też biorę Acard i też brałam mio inozytol :) i orzechy tonami, w formie dodatku do zupy krem, pesto, domowych batonów itd :) polecam je jako element diety przeciwzapalnej, jeśli nie zna się przyczyny, warto też zadbać o aspekt immuno

Krewetka04 lubi tę wiadomość

Nowe rozdanie:

• Annasz Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2024, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za rady 🙂

Kwas foliowy biorę cały czas.
    Acard od drugiego poronienia, czyli ... prawie roku.

Od października brałam koenzym q10, no ale jak zaszłam w obecną ciążę, to przestałam.
    Wrócę do tego na pewno.

Dodatkowo biorę wit.D, kompleks wit. z grupy B i magnez.

W zasadzie męża faszeruję tym samym , oprócz Acardu i Q10.

Sprawdzałam w aptekach czy sprzedają u mnie mio-inozytol - jest, ale Inozytol ( to to samo?)

• Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inozytol ma dwienformy. Mio i hiro. W Polsce ja to brałam w formie koktajli z miovelii, nie wiem czy u Ciebie mogę to być dostępne. Ale generalnie to jest też jakaś forma witaminy B, pomaga w syntezie białek. Pewnie lepszy rydz niż nic :)

Nowe rozdanie:

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ