X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pusty pęcherzyk ciążowy
Odpowiedz

Pusty pęcherzyk ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dominika19966 Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ,
    Ostatnią miesiączkę miałam 6 czerwca. Byłam wczoraj na usg i widać pęcherzyk ciążowy 11 mm ale nic po za nim. Beta z przed wczoraj 15100 więc duża . Ginekolog ocenił ciążę na tydzień młodsza.. martwię się , że może okazać się puste jajo.. co myślicie ? Dziś powtórzyłam betę żeby zobaczyć czy rośnie

• Waflut Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogłam się doczekać potwierdzenia ciąży i poszłam na pierwszą wizytę 4t5d, był pęcherzyk ciazowy z żółtkowym (z forum znam historię, że pęcherzyki były bez pęcherzyka żółtkowego a zarodek i tak się pojawiał). 6t2d kolejna wizyta i nadal to samo… myślałam, że zawału dostanę. Lekarz kazał zrobić betę i powtórzyć po 4 dniach, bo wydawało mu się to dziwne. Tego dnia wyszedł wynik 18800, spędziłam cały weekend na googlowaniu czy to możliwe że przy takim wyniku nie ma zarodka, bo powinien teoretycznie pojawić się przy 10000 już. 4 dni później czyli 6t6d wynik 27000 i zarodek z serduszkiem już był. Mam nadzieję że mój przypadek da Ci nadzieję i trochę pocieszy :) wszystko się może zdarzyć, ale trzeba być dobrej myśli.

age.png
  • Młodaduchem Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie. Ostatnia @ 1 czerwca, pęcherzyk większy bo 1,73 , YS 4,73. Beta trzy dni temu 14 200, zarodek nie uwidoczniony.
    Owu 15 czerwca. Brak objawów ciążowych.może mniejszy apetyt. Wiek ciąży z USG 6 t 4 dni.
    Wiem,że może być różnie.
    Jak myślicie?

Aha poprzednia beta sprzed 5 dni 10 500.wzrost 48 h 37 procent.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 17:36

• Waflut Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodaduchem wrote:
    Mam podobnie. Ostatnia @ 1 czerwca, pęcherzyk większy bo 1,73 , YS 4,73. Beta trzy dni temu 14 200, zarodek nie uwidoczniony.
    Owu 15 czerwca. Brak objawów ciążowych.może mniejszy apetyt. Wiek ciąży z USG 6 t 4 dni.
    Wiem,że może być różnie.
    Jak myślicie?

Aha poprzednia beta sprzed 5 dni 10 500.wzrost 48 h 37 procent.

Beta bardzo spowalnia przy tak dużych wartościach, dlatego bez sensu już to badać, bo tylko stresu sobie można dodać. Ja żałuję że się posłuchałam lekarza i zbadałam, bo potem płakałam jak głupia że strachu. Zostaje czekać na obraz z usg. Czytałam o dziewczynach co zobaczyły zarodek dopiero w 8tyg :)

age.png
  • Młodaduchem Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Beta bardzo spowalnia przy tak dużych wartościach, dlatego bez sensu już to badać, bo tylko stresu sobie można dodać. Ja żałuję że się posłuchałam lekarza i zbadałam, bo potem płakałam jak głupia że strachu. Zostaje czekać na obraz z usg. Czytałam o dziewczynach co zobaczyły zarodek dopiero w 8tyg :)

Dzięki, pozostaje czekać.Poza betą, pęcherzyk już duży i żółtkowy też, a zarodka ni widu ni słychu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 18:03

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ