Pusty pęcherzyk ciążowy
-
Cześć dziewczyny ,
Ostatnią miesiączkę miałam 6 czerwca. Byłam wczoraj na usg i widać pęcherzyk ciążowy 11 mm ale nic po za nim. Beta z przed wczoraj 15100 więc duża . Ginekolog ocenił ciążę na tydzień młodsza.. martwię się , że może okazać się puste jajo.. co myślicie ? Dziś powtórzyłam betę żeby zobaczyć czy rośnie -
Ja nie mogłam się doczekać potwierdzenia ciąży i poszłam na pierwszą wizytę 4t5d, był pęcherzyk ciazowy z żółtkowym (z forum znam historię, że pęcherzyki były bez pęcherzyka żółtkowego a zarodek i tak się pojawiał). 6t2d kolejna wizyta i nadal to samo… myślałam, że zawału dostanę. Lekarz kazał zrobić betę i powtórzyć po 4 dniach, bo wydawało mu się to dziwne. Tego dnia wyszedł wynik 18800, spędziłam cały weekend na googlowaniu czy to możliwe że przy takim wyniku nie ma zarodka, bo powinien teoretycznie pojawić się przy 10000 już. 4 dni później czyli 6t6d wynik 27000 i zarodek z serduszkiem już był. Mam nadzieję że mój przypadek da Ci nadzieję i trochę pocieszy wszystko się może zdarzyć, ale trzeba być dobrej myśli.
-
Mam podobnie. Ostatnia @ 1 czerwca, pęcherzyk większy bo 1,73 , YS 4,73. Beta trzy dni temu 14 200, zarodek nie uwidoczniony.
Owu 15 czerwca. Brak objawów ciążowych.może mniejszy apetyt. Wiek ciąży z USG 6 t 4 dni.
Wiem,że może być różnie.
Jak myślicie?
Aha poprzednia beta sprzed 5 dni 10 500.wzrost 48 h 37 procent.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 17:36
-
Młodaduchem wrote:Mam podobnie. Ostatnia @ 1 czerwca, pęcherzyk większy bo 1,73 , YS 4,73. Beta trzy dni temu 14 200, zarodek nie uwidoczniony.
Owu 15 czerwca. Brak objawów ciążowych.może mniejszy apetyt. Wiek ciąży z USG 6 t 4 dni.
Wiem,że może być różnie.
Jak myślicie?
Aha poprzednia beta sprzed 5 dni 10 500.wzrost 48 h 37 procent.
Beta bardzo spowalnia przy tak dużych wartościach, dlatego bez sensu już to badać, bo tylko stresu sobie można dodać. Ja żałuję że się posłuchałam lekarza i zbadałam, bo potem płakałam jak głupia że strachu. Zostaje czekać na obraz z usg. Czytałam o dziewczynach co zobaczyły zarodek dopiero w 8tyg
-
Waflut wrote:Beta bardzo spowalnia przy tak dużych wartościach, dlatego bez sensu już to badać, bo tylko stresu sobie można dodać. Ja żałuję że się posłuchałam lekarza i zbadałam, bo potem płakałam jak głupia że strachu. Zostaje czekać na obraz z usg. Czytałam o dziewczynach co zobaczyły zarodek dopiero w 8tyg
Dzięki, pozostaje czekać.Poza betą, pęcherzyk już duży i żółtkowy też, a zarodka ni widu ni słychu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 18:03
-