X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Różowe upławy, 7 tydzien
Odpowiedz

Różowe upławy, 7 tydzien

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • margarettad Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nie wiem do kogo się zwrócić, lekarz przyjmie mnie dopiero w piątek, będzie to moja pierwsza wizyta w ciąży. Do rzeczy.
    O ciąży dowiedziałam się 4 lipca. 4 dni przed spodziewana miesiączka. Od samego początku czułam wszystko. Ból, ciągnięcie w brzuchu, a nawet zagnieżdżenie dzień przed testem. Jestem typem "wrażliwca" co całe życie wiedział kiedy owulacja itp. pierwsze tygodnie przebiegały tak sobie, czułam się coraz gorzej, bóle, mdłości, czułam się słabo, zmęczona i jakaś...smutna, brak apetytu, mimo to żeby nie mieć pustego żołądka zajadam jakieś owoce itp. dzisiaj pojawiło się u mnie rano różowe plamienie. Takie naprawdę blado różowe. Wiecie jak to jest kiedy ktoś stara się o ciążę 6 lat i nagle w niej jest i przychodzi moment kiedy nie wiesz co zrobić... To właśnie dzisiaj. Byłam teraz w toalecie i niby plamienia już nie ma, brzuszek boli jak zawsze, plecy w odcinku ledzwiowo-krsyzowym też, jak codziennie. Cały dzień odpoczywam, leżę i wstaje tylko siku. Czy któraś z was tak miała? Czy jest tutaj może ktoś bardziej doświadczony i poradzi co robić ?

144329ecbe1dbf8194c243b42a41db71.pngStarania od lipca 2013
    Zaburzenia po tabletkach antykoncepcyjnych
  • alciak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj. Od początku ciąży towarzyszy mi plamienie, również różowe. Dzień w dzień, przez 1-2 wizyty w toalecie, uspokoiło się dopiero w ostatnich dniach, ale nie chwalę dnia przed zachodem słońca... Podejrzenie padło na krwiak, na początku mówili mi, że nie ma krwiaka, że to zarodek "wgryza" się w macicę i stąd plamienie, że to normalne. Z tym, że ja od początku jestem na luteinie... Wydaje mi się, że najlepiej nie bagatelizować plamień i jak najszybciej pojawić się u lekarza, może przyczyna, jest jakaś drobna, a może potrzebujesz leków.

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ