Rozpierajacy bol brzucha i plamienie od początku ciąży
-
Od początku ciąży a jestem w 7 tygodniu mam plamienia i rozpierajacy bol brzucha. Wszystkie wyniki dobre, serce bije. Dodam że mialam podejrzenie endometriozy, jestem po drożności i histeroskopi, ponieważ zawsze mialam plamienia w trakcie cyklu. Raz usuwane polipy. Mam też miesniaka na zewnątrz macicy który się rozrasta podczas ciąży, i przesunął macice na lewą stronę przez co czesto boli mnie też jajnik. Jednak najbardziej martwi mnie to brązowe plamienie podczas tego rozpierajacego bolu brzucha podczas którego brzuch puchnie, wcześniej takie same bole mialam przy owulacji. Lekarz nie widzi nieprawidłowości a ja się martwię. Dostałam duphaston zapobiegawczo ale progesteron i tak mam wysoki i jak narazie nic to nie zmienia. Czy ktoś ma podobnie ?Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
Starania od sierpień 2018
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Nie wiem czy pomogę, bo nie mam tak skomplikowanej sytuacji, ale też na początku ciąży miałam okropne bóle. Rozpierające, przeszywające, zginały mnie w pół i robiło mi się aż ciemno przed oczami. Za zaleceniem lekarza brałam nospe 3 razy dziennie przez cały 1 trymestr. Lekarz tłumaczył, że takie skurcze macicy na samym początku mogą być niebezpieczne. Teraz zaczynam 17 tydzień i jest wszystko okej. Jeżeli na usg obraz jest prawidłowy to myślę że nie ma się czym martwić, ale ciąży nie powinno się doprowadzac do bólu, tylko go łagodzić. Nospa jest bezpieczna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 19:30
-