X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr sex we wczesnej ciązy
Odpowiedz

sex we wczesnej ciązy

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki,
    Nurtuje mnie temat seksu we wczesnej ciązy. czytam na rożnych forach rozne wypowiedzi. Jedni mowia bzykac sie do oporu, inni jesli lekarz nie zabroni to tak, a inne jeszcze pisza ze do konca I trymestru nie powinno sie serduszkowac.
    Kurcze noi mnie to troche marwi gdyz u gina jeszcze nie byalam a seks bardzo lubimy z moim kochaniem i juz tak po II kreseczkam dalej sie przytulamy a ja mam wyrzuty sumienia... Jak to jest było u was ?

atdci09k18tcna0b.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj ja niestety do tej pory nie mogłam <3 i bardzo to boli czekam na kolejna wizyte u gina czyli w środe mam nadzieje że pozwoli wkońcu na <3 juz sie nie umie doczekać :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    witaj ja niestety do tej pory nie mogłam <3 i bardzo to boli czekam na kolejna wizyte u gina czyli w środe mam nadzieje że pozwoli wkońcu na <3 juz sie nie umie doczekać :)

Ale dlaczego ? jakis konkretny powod ?
    Wyczytalam tez ze sa ginekolodzy ktorzy z natury nie pozwalaja serduszkowac do 2 trymestru ale nie ma to nic wspolnego z ciaza tzn wszystko jest ok...

atdci09k18tcna0b.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na ciążę wysokiego ryzyka muszę zapomnieć o serduszkowaniu od samego początku do samego końca.
    Zdania są różne, bo są różne przypadki. Wydaje mi się, że nie ma jednej żelaznej reguły, że np. w I trymestrze nie można :-), nie można jak coś się dzieje, jak ciąża jest prawidłowa, to nie widzę problemu.
    Na pewno najlepiej jak lekarz się wypowie w konkretnym przypadku, no ale Ty Lissa masz jeszcze chwilę do wizyty. Myślę, że jeśli u Ciebie nic się nie dzieje, a piszesz, że serduszkowaliście już po teście, to hmmm ... chyba bym dalej tak robiła.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Ja ze względu na ciążę wysokiego ryzyka muszę zapomnieć o serduszkowaniu od samego początku do samego końca.
    Zdania są różne, bo są różne przypadki. Wydaje mi się, że nie ma jednej żelaznej reguły, że np. w I trymestrze nie można :-), nie można jak coś się dzieje, jak ciąża jest prawidłowa, to nie widzę problemu.
    Na pewno najlepiej jak lekarz się wypowie w konkretnym przypadku, no ale Ty Lissa masz jeszcze chwilę do wizyty. Myślę, że jeśli u Ciebie nic się nie dzieje, a piszesz, że serduszkowaliście już po teście, to hmmm ... chyba bym dalej tak robiła.

Kochana trzymam kciuki aby ciaza przebiegala spokojnie :-)
    No wlasnie bo tu jest problem u gina nie bylam wiec w sumie nie wiem czy wszystko jest ok, a jak radzicie kiedy powinnam sie udac na pierwsza wizyte , ja myslalam jeszcze w tym tygodniu ...

atdci09k18tcna0b.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lissa :-)
    Z tymi wizytami też jest różnie, dziewczyny, które nie są po przejściach radzą iść na wizytę później, jakiś 7-8 tydzień. Mi wariatka-lekarka kazała przyjść w 12 tygodniu nawet słysząc, że wcześniej poroniłam.

Ja jestem zwolenniczką wczesnych wizyt, ale u normalnych lekarzy. Nawet jeśli nie zrobi usg, to przynajmniej bedziesz mogła porozmawiać, dowiedzieć się o badaniach, wyjaśnić wątpliwości itd.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jestem za wcześniejszymi wizytami. Mi lekarka kazała przyjść w 6 tygodniu - nie wiem czy nie przez to, że poroniłam. Sama trochę się zastanawiałam czy nie za wcześnie? czy coś się nie stanie dzidziusiowi bo różnych rzeczy się naczytałam o usg?
    Ale doszłam do wniosku: wiele dziewczyn jak piszą robiły usg i wszystko jest oki. po prostu co ma być to będzie a chyba więcej stresu może zrobić stres.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tymi wizytami to też różnie. Jeśli pójdziecie zbyt wcześnie a lekarz będzie miał kiepski sprzęt to też niewiele będzie mógł zobaczyć a wy będziecie się stresować. Oczywiście czekać aż do 12 tc to trochę przesada bo wtedy już robi się pierwsze "poważne" usg.
    Ja z tego co pamiętam to pierwszą wizytę miałam jakoś ok 7 tc.

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Ale dlaczego ? jakis konkretny powod ?
    Wyczytalam tez ze sa ginekolodzy ktorzy z natury nie pozwalaja serduszkowac do 2 trymestru ale nie ma to nic wspolnego z ciaza tzn wszystko jest ok...
    tak miałam plamienia i okazało że odkleja mi sie łozysko i dlatego nie mogliśmy <3 ale juz jest wszystko ok i mam nadzieje że nam pozwoli juz :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy miałam zakaz serduszkowania nie pytałam sie dlaczego poprostu posluchalam sie i już teraz jak zobaczyłam II kreski to odrazu wiedziałam ze koniec z <3 sama z siebie pierwsza wizytę miałam w 5 tyg bo sie bałam ze stracę znowu moje malenstwo i poszłam po receptę na dupka druga mialam na izbie przyjęć bo dostałam boleści brzucha i pleców w 5 tyg 4 dniu na usg nie było jeszcze tentna dostałam jeszcze magnez pózniej miałam w 6 tyg 4 dniu wszystko ok no i usg 2 dni pózniej już serduszko pukalo okazało sie ze ciaza jest młodsza niż według okresu o 3 dni i dopiero w tedy lekarz powiedział o zakazie <3 sam ja wcześniej nie pytałam on nic nie mówił ale ja i tak wolałam poczekać z serduszkowaniem wole nie ryzykować

• Lissa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    tak miałam plamienia i okazało że odkleja mi sie łozysko i dlatego nie mogliśmy <3 ale juz jest wszystko ok i mam nadzieje że nam pozwoli juz :)

ROZUMIEM ,
    Kochana napewno bedzie dobrze , musi byc :-) slyszalam we II trymestrze kobiety maja przyplym energi i bardzo wzrasta libido wiec bedzie czas na nadrobienie zaleglosci ;-)

weronika86 lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cwany lis ide na wizyte do lekarza w poniedzialek do panstwowego, szpitala podobno lekarzem jest Polka wiec to dodatkowy plus.
    Do tego szukam lekarzy na forach cypryjskich moze ktos mi podsunie kogos i tez sie wybiore.
    Wole zasiegnac rady u kilku lekarzy no i wybrac tego jednego ktory poprowadzi mi ciaze .

atdci09k18tcna0b.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    ROZUMIEM ,
    Kochana napewno bedzie dobrze , musi byc :-) slyszalam we II trymestrze kobiety maja przyplym energi i bardzo wzrasta libido wiec bedzie czas na nadrobienie zaleglosci ;-)
    właśnie mi sie zaczyna 2 trymestr juz mam mega ochote a co dopiero później :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    A ja cwany lis ide na wizyte do lekarza w poniedzialek do panstwowego, szpitala podobno lekarzem jest Polka wiec to dodatkowy plus.
    Do tego szukam lekarzy na forach cypryjskich moze ktos mi podsunie kogos i tez sie wybiore.
    Wole zasiegnac rady u kilku lekarzy no i wybrac tego jednego ktory poprowadzi mi ciaze .
    daj koniecznie znać jak po wizycie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz na pierwszej wizycie (5 tydzień ciąży) zapytałam lekarza, czy mozna seks uprawiać - powiedział, że nie widzi żadnych przeciwwskazań.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj (też 5 tc) lekarz powiedział dokładnie to samo :) spokojnie uprawaic sex, chyba, ze pojawia sie potem jakies krwawienia to przyjść, ale jeśli nic nie boli to spokojnie można, ale powiem Wam, ze jakos mi ochota przeszła... ;)

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ciąża przebiega prawidłowo, to wszystko w granicach rozsądku można. Wiadomo, że nie szalejemy, nie uprawiamy dzikiego seksu na blatach kuchennych, czy nie cos w ten deseń, ale normalny seks jest jak najbardiej ok. Orgazmy to też dawka pozytywnych hormonów dla dziecka

• Lissa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) No i wspaniala wiadomosc, ja poki co nie mam bolu podczas sexu, jedynie taki normalnyy permanentny ale to podono wynik powiekszania sie macicy.

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle ze jesli wszystko bedzie dobrze to i blat kuchenny nie zaszkodzi ;-) przynajmniej w pierwszych miesiacach , pozniej wiadomo bedzie juz troche ciezko ;-)

patrianna, weronika86 lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam tez lekarz powiedział ze nie ma przeciwwskazań ..tyle że ja nie mam w ogóle ochoty na <3 ..mam takie mdłości dodatkowo że uniemożliwiają mi myślenie nawet o tym ..ale mam nadzieje ze to się zmieni . i zachce mi się w końcu heh :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ