X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr sex we wczesnej ciązy
Odpowiedz

sex we wczesnej ciązy

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    nam tez lekarz powiedział ze nie ma przeciwwskazań ..tyle że ja nie mam w ogóle ochoty na <3 ..mam takie mdłości dodatkowo że uniemożliwiają mi myślenie nawet o tym ..ale mam nadzieje ze to się zmieni . i zachce mi się w końcu heh :)

Z pewnoscia sie zmieni :-) ja jestem jeszcze przed mdlosciami i generalnym zlym samopoczuciu wiec libo utrzymuje sie dosc wysokim poziomie. jedynie to czuje sie troche zmeczona i senna ale to wszystko :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pani doktor powiedziała dopiero fgdy po seksie pojawiło sie plamienie, żebym oduściła sobie większą aktywność fizyczna i seks w czasie gdy według kalendarza miałaby przypadać miesiączka no i wyjasniła ze orgazm może pobudzic macice do skurczy, i być odczytany w I trymestrze jako sygnał do poronienia, jeśli ktos ma do tego skłonność. Po tym oduściliśmy sobie seks do końca I trymestru myślałam że mnie rozniesie energia ale jakoś udało sie dotrwać i teraz jest ok. chociaż tez ostrożnie. Więc jak widac reguły nie ma:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też lekarka powiedziała w 6t3d że nie widzi przeciwwskazań dopuki nie będzie bóli i plamień. ale podobnie jak martusska nie mam ochoty przez mdłości i ogóle uczucie rozbicia.. :( a niestety u mnie mdłości nasilają się wieczorem a że jakoś nie moge zwymiotować to się męczę i zdycham. a mąż tylko pyta jak mi może pomóc.. :(

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeehhh mi cała ochota na sex przesla wraz z nadejsciem mdlosci i ogolnego zlego samopoczucia. Jedyne co moze to mnie przytulac i miziac ale cala reszta odpada czuje wrecz hmm nie wstret ale taka straszna bariere zupelna niemoc jakbym stracila poped seksualny, czy to normalne ???

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz 5 tygodni sie nie kochałam z mezem...mimo ze mam zakaz od lekarza to i tak nie mam ochoty...mam nadzieje ze to sie zmieni

• Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na seks ale po krwawiłam wiec mam zakaz :( chyba do końca pierwszego trymestru :(

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zapytałam lekarza dlaczego sex w I trymestrze nie jest wskazany a ja poprostu mam zakaz i wyjaśnił mi to tak " sama penetracja pewnie by nie zaszkodziła lecz orgazm wywołuje skórze, które mogą prowadzić do poronienia"

• Kropka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa nie martw się libido w pierwszym trymestrze spada, za to w drugim wzrasta, przynajmniej u mnie :) I doznania podczas seksu są bardziej intensywne :)

Lissa lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Lissa nie martw się libido w pierwszym trymestrze spada, za to w drugim wzrasta, przynajmniej u mnie :) I doznania podczas seksu są bardziej intensywne :)

:-) no coz pozostaje tylko cierpliwie czekac ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To indywidualna sprawa. ;)
    U mnie nie było problemów i mogłam <3. Teraz mam tylko 2 tyg przerwy do następnej wizyty ze względu na to, że dostałam tabletki dopochwowe. :)
    Tak to dostałam pozwolenie ;D

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhhhhhHHHHH JA TEZ MAM ZAKAZ...nawet nie che myslec bo już 2,5 tygodnia bez a co dalej.. nie widac swiatełka w tunelu.. szkoda wg pisac , ale najważniejsze to dzidziuś.. ja dam rade a moj N to musi byc cierpliwy , bo wiedział jak bedzie jak sie uda..może tez mu dobrze zrobi wstrzemięźliwość.. a co mi tam razem nieśmy to brzemię

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak długo jak dla mnie to nie było frustrujace (podkreca ni ia potem nici z finału w moim przypadku) to jeszcze rochę działaliśmy, ap otem rzucił sie na aktywności fizyczne jak szalony - bieganie porzadki sprzatanie, basen skakanka wyglada etraz jak młody bóg, i jakoś dotrwaliśmy do II trymestru.

Modelka, Jus1985, lubek lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam ochoty wcale ostatni sex był podczas zapłodnienia maz też mówi ze się boi ze zaszkodzimy kruszynce

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w szpitalu, to rozmawiałam na ten temat z kilkoma lekarzami i położnymi i każdy mówił to samo, czyli jeśli ciąża jest zdrowa, to nie ma żadnych przeciwwskazań, seks w ciąży nie powoduje też poronienia, a jedynie może inicjować poronienie do którego i tak by doszło.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście nie ma żadnych przeciwwskazań i jak na razie nie ma też po żadnych plamień itd. a powiem, że mam na to wielką ochotę i ogólnie mam intensywniejsze doznania :D

Krysti lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • joapaw Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja jak byłam w szpitalu, to rozmawiałam na ten temat z kilkoma lekarzami i położnymi i każdy mówił to samo, czyli jeśli ciąża jest zdrowa, to nie ma żadnych przeciwwskazań, seks w ciąży nie powoduje też poronienia, a jedynie może inicjować poronienie do którego i tak by doszło.

Mnie natomiast lekarz powiedział, że zero seksu do 12 tyg ciąży. Ja jak ja, w sumie nie mam ochoty, ale mężuś? :) będzie musiał jakoś to przetrzymać :D Dzidzia najważniejsza. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 10:14

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny sa inne sposoby zadowolenia meza :D

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D yoooo:) zgadzam się:) są inne chwyty dozwolone .

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo kobicie nie wolno to po chlopa meczyc :D ? jajka bola pozniej hahhaha

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne :):) Mozna fajnie inaczej się zabawić i też facet ma przyjemnosci :) Sexy bielizna podnieca oj podnieca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 13:18

weronika86 lubi tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ