X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Skok na brzuch
Odpowiedz

Skok na brzuch

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to będzie głupie pytanie, ale musze bo się uduszę 🙈 dzisiaj rano mój 20 kilogramowy pies chciał mnie obudzić i niechcący skoczył z impetem brzuch na wysokości prawego jajnika. Zabolało, aż się zgięłam. Nie myślałam już o tym późnej, ale teraz koło 10h później zaczęłam odczuwać kłucie w tym miejscu sięgające do odcinka krzyżowego. Podejrzewam, ze w żadnym stopniu to nie jest ze sobą powiązane i na tym etapie to może być powiększająca się macica, ale jakie są szanse że w 10tc taki skok mógł zrobić dziecku krzywdę? Nie wiem czy się opanować i uspokoic, czy lecieć jutro do lekarza 🙈 nie chce z siebie wariatki zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 20:24

age.png
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opanuj się i na spokojnie, myślę że to nie ma związku ale oczywiście ty jedyna wiesz z jaką siłą pies skoczył itp. więc jeśli coś by się działo to do lekarza 🙂

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
    27 września jesteś już z nami 😄 waga 3210 💞 poród SN.
    event.png
    event.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ