Ślub i wesele w 8 miesiącu
-
Dziewczyny mam zaplanowany termin wesela na 29.07 będę wtedy w 34tygodniu ciąży. Aktualnie czuje się dobrze, nie mam mdłości ani nie wymiotuje, więc nie jest źle. Stąd moje pytanie, czy lepiej przełożyć, czy wziąć ślub w ustalonym terminie. Dodam, że mam zapłacone zaliczki na większość rzeczy, ale pojawił się problem z suknią ślubną, bo zamówiłam w tamtym roku i już jest na salonie i nie ma możliwości jej poszerzyć na 8 miesiąc. Nie wiem co mam robić ;/
-
nick nieaktualnyJa bym chyba przełożyła...
ale wiadomo, jeśli poszło trochę kasy na zaliczki, to szkoda
W 8 miesiącu możesz nie czuć się zbyt dobrze. Być może będziesz czuła się ociężała, mogą być upały, więc i nogi mogą puchnąć ...
Przemyśl to dobrze
a może warto przyspieszyć ślub?? -
Wlasnie moja tesciowa chce z swojej strony zaprosic 160 osob a przyspieszenie wiazaloby sie z zmniejszeniem gosci maks do 100. I sale trzeba taka znalezc nie duza i raczej mniejsze wesele, co dla mnie byloby najlepsze. Ale pewnie tesciowa bedzie protestowac
-
nick nieaktualnyZrób tak, abyś Ty była zadowolona
Może ta sala, którą macie aktualnie, ma wolne terminy i pewnie nie będzie robić problemów ze zmianą daty
Ja bym wolała albo przyspieszyć. Lepszy 5 miesiąc niż 8
albo przełożyć i wziąć ślub po urodzeniu dziecka. Można połączyć od razu z chrzcinami . -
Ja brałam ślub w 8 miesiącu, ale był to ślub cywilny i małe przyjęcie tylko dla najbliższej rodziny. Nie dałabym rady uczestniczyć w wielkim weselu, mimo że nie miałam żadnych większych dolegliwości, jednak spory brzuch pod koniec ciąży potrafi dać w kość. Nie wiesz, jak to będzie wyglądało u Ciebie, lepiej przełożyć - albo przyspieszyć, albo na spokojnie wziąć ślub po urodzeniu dziecka. My ślub kościelny i wesele łączymy z chrzcinami w kwietniu
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Misia ja też bardzo chciałam w lipcu. Marzyła mi się data 17.07.2017 ale jednak stwierdziliśmy, że lepiej będzie wcześniej.
W lipcu nie wiadomo jak będę się czuła w zaawansowanej ciąży. Gdyby nie daj Boże przedwczesne poród...
Jednak będzie maj.
A i tak mam sporo wątpliwości co do tego jak będę się czuła.
Chociaż u nas raczej skromnie. Tylko cywilny i potem przyjęcie dla rodziny i przyjaciółStella
-
misia6684 wrote:Zdecydowaliśmy, że odłożymy. Tak będzie bezpieczniej. W międzyczasie cywilny, żeby dziecko już się urodziło w pełnej rodzinie
Misiu,
popieram decyzję.
Mój brat cioteczny, gdy jego narzeczona była w ciąży, wzięli ślub cywilny latem,
a następnego roku, gdy dziecko miało 9 miesięcy, również latem, wzięli ślub kościelny i wyprawili piękne, huczne wesele, świadmomie, bez pośpiechu, ona zdążyła wrócić do figury przed ciąży, wszystko się udało. Uważam, że to dobra decyzja
-
Myślę również, że jako panna młoda chciałabyś, się czuć po prostu pięknie. W8 miesiącu to może być trudne. A co z tańcami i dobrą zabawą, być na własnym weselu i siedzieć... to dość smutne by było.Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-