Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Sterydy donosowe na początku ciąży
Odpowiedz

Sterydy donosowe na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu dziewczyny z problemami zatokowymi/alergicznymi, które stosują sterydy donosowe w ciąży? Jestem na samym początku, ale bez sterydu nie mogę żyć i funkcjonować normalnie. Niby laryngolog mówił, że to bezpieczne jak go o to zapytałam, tyle, że byłam u niego jeszcze przed ciążą. Zastanawiam się, czy aby na pewno nie zaszkodzę swojej fasolce stosując sterydy w pierwszym trymestrze. Przed ciąża ginekolog powiedział, że przy staraniach, jak i w ciąży to nie powinno mieć znaczenia, bo bardzo mała ilość przenika do krwi. Zastanawiam się, czy ktoś ma inne doświadczenia i spotkał się z inną opinia lekarza?

age.png

Czekamy na córeczkę. 🩷
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ