WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr szkarlatyna w I trymestrze
Odpowiedz

szkarlatyna w I trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje w przedszkolu. Dziś odesłałyśmy do domu dziewczynke ze szkarlatyną.Jeszcze nikomu nie mówiłam że jestem w ciąży. Według belly jestem w 5 tv. Pierwszą wizytę u ginekologa mam dopiero 14 lipca. Czy szkarlatyna w 1 trymestrze jest groźna dla płodu?

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa ,że zarazisz sie szkarlatyna jest niewielka jest to choroba dziecieca .. Natomiast w przedszkolach to moim zdaniem mieszanka wirusów i zarazków . Niestety często rodzice zaprowadzają dziecko chore z katarem kaszlem.. Pomyśl o zwolnieniu lekarskim...Pozdrawiam

201610141756.png
    201802217352.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ