Szukam koleżanki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni, twój wątek jest jak najbardziej ok. jeśli tylko odczuwasz taką potrzebę, aby z kimś porozmawiać, lub się poradzić. Trzymam kciuki,aby wszystko było ok.Ja w 9-tym tygodniu miałam krwiaka i też się strachu najadłam, ale teraz już wszystko ok. Początki ciążowe są często trudne bo dla rozwoju bąbla najważniejsze, a my pod sercem nosimy wielką niewiadomą, dopóki nie pojawią się pierwsze ruchy. Trzymam kciuki, aby wszystko było ok. Daj znać co i jak u ciebie
Reni1982 lubi tę wiadomość
Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
GRANAT, podajmy sobie ręcę -też mam krwiaka!Jestem w 8/9 tc. Tydzień temu miałam jednorazoe plamienie- lekko brązowe, poszłam do lekarza -dostałam Duphaston 2x2,potem 2 x1. Po 1-2 dniach wszystko wróciło do normy. Dziś miałam kolejne plamienie- na razie jednorazowe- tez lekko brązowe. Byłam u lekarza żeby sprawdzić czy wszystko jest dobrze,okazało się że serduszko bije, dzidzius rozwija się prawidłowo,ale lekarz zuważył krew widoczną w usg.Krwiak.Dostałam Duphaston wieksza dawka 2x2- chociaz i tak go już przymuje od tygodnia.Jakie dostałaś zalecenia od lekarza? Jak szybko się wchłonął?Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Dużo polegiwać, nie dźwigać, nie latać ze ścierką. U mnie sytuacja była o tyle poważna, że wylądowałam w szpitalu z krwotokiem, ale ciąża się utrzymała. Plamiłam bardzo obficie przez kilka tygodni, ale była to ciemnobrązowa krew, około 16 tyg. wszystko się wchłonęło. Dlatego odpoczywaj i oszczędzaj się, bierz leki, a będzie dobrze.
Widzę, że chyba nawet rocznikowo jesteśmy zbliżone (ja 81)Tym razem udało się!!!
-
Witajcie, bardzo się ucieszyłam kiedy zobaczyłam tytuł twojego wątku! Jestem bardzo mocno introwertyczna i strasznie brakuje mi bliskiej kobiety. Staraliśmy się z mężem o dzidziusia po bardzo ciężkich przeżyciach, dzisiaj test okazał się pozytywny i odważyłam się napisać. Bardzo dziękuję jeśli uda nam się choć czasem pogadać. Mam nadzieję, że wasze ciąże szczęśliwie przebiegną
Mandragora84, Marilyn27 lubią tę wiadomość
Hi 3, 20-26 -
GRANAT, TAK TAK JESTEM ROCZNIK 82, pierwsza ciąża,panika...tym bardziej że jak byłam u lekarza 2 tyg temu wszystko było ok, teraz ten krwiak, byłam tak w szoku że nie zapytałam prawie o nic lekarza, dopiero teraz nasuwa mi sie milion pytan
GIN -chętnie porozmawiamReni1982
-
GRANAT wrote:Dziewczyny co u was odezwijcie się!
Ja czekam niecierpliwie na 5 pazdziernika, okaze się co z krwiaczkiem.
I mam też badanie ptzezierności karkowej, także stres jest.
Ogolnie czuje sie lepiej. Ale o byle co mi łzy lecą, nawet na reklamach haha
Reni1982
-
Witajcie, założyłam jakiś czas temu wątek o krwiaczku. Jest to moja pierwsza ciąża i wiadomość o krwiaczku, który był przy zarodku bardzo mnie przestraszyła. Ale na ostatniej wizycie okazało się, że śladu po nim już nie ma i się wchłonął
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
neczka90 wrote:Witajcie, założyłam jakiś czas temu wątek o krwiaczku. Jest to moja pierwsza ciąża i wiadomość o krwiaczku, który był przy zarodku bardzo mnie przestraszyła. Ale na ostatniej wizycie okazało się, że śladu po nim już nie ma i się wchłonął
to super wiadomość! Oby takich więcej.
Ja jutro idę na badania przezierności.Panicznie się boję.
I do tego zobaczymy co z moim krwiaczkiem.
Czas mi sie strasznie dłuży, jeszcze 25 godzin...tak sobie odliczam..Reni1982
-
dzidzia111 wrote:Witam, można do Was dołączyć? Właśnie dziś zrobiłam test i wyszedł pozytywny!!! Strasznie się cieszę a zarazem obawiam jak to będzie. Mam 32 lata i to moja druga ciąża
dzidzia111 na kiedy masz termin ?
witaj tutajReni1982
-
Reni1982 wrote:to super wiadomość! Oby takich więcej.
Ja jutro idę na badania przezierności.Panicznie się boję.
I do tego zobaczymy co z moim krwiaczkiem.
Czas mi sie strasznie dłuży, jeszcze 25 godzin...tak sobie odliczam..Tym razem udało się!!!