Szukam koleżanki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
GRANAT wrote:Będzie dobrze, zobaczysz. Najgorszy to moment kiedy kładziesz się na kozetkę i smarują ci brzuch żelem i (bo to badanie w 12 tyg. już przez brzuszek raczej idzie)jeszcze chwila... znam z autopsji. Ale kiedy widzisz bijące serduszko to się uspokajasz, potem pomiary i człowiek cały szczęśliwy. Ja też mam jutro badanie, zobaczymy jak tam mój wiercipięta.
Granat to czekam też na dobre wieści
Kurczę ja myślałam, że to badanie robi się dopochwowo, więcej widac?
Zreszta ja zawsze na badaniu usg musiałam podkładać piąstki pod pośladki dopiero było widać wszystko na usg..
Czy też w ciąży często kichacie? Ja kilka razy dziennie i jeśli nie zdąże się skulić to boli brzuch.Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydzidzia111 wrote:Dziewczyny może polecicie jakieś witaminy dla ciężarnych. Moja pierwsza ciąża była 10 lat temu także teraz nie bardzo jestem zorientowana w tych specyfikach. W pierwszej ciąży łykałam feminatal N ale chyba już go nie produkują.
ja biore Femibion Natal 1neczka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzidzia111 - póki co jest dobrze oprócz zmęczenia i wrażliwych piersi, w zasadzie nie mam większych objawów. czasem pobolewa podbrzusze ale ponoć to normalne, gin polecił mi zazywać duphaston i luteinę. powoli czuję, że zaczynają się pojawiać mdłości, a ulubiona kawa przestaje smakować jak dawniej
dzidzia111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTinaa2015 wrote:strawberry - będąc ostatnio w przychodni ginekologicznej, zobaczyłam ulotkę pregna plus - są tak kwasy omega-3 (dha), witD, jod, żelazo i kwas foliowy. ponoć to wszystko czego ciężarna najbardziej potrzebuje
Femibion Natal 2, ktory bierzesz od 13 tyg tez ma to wszystko. Ginekolog powiedzial mi ze w pierwszym trymestrze nie ma co przesadzac z witaminami. I stwierdzil ze moge brac sam folik 0,4mg. Bo nadmiar niektorych substancji tez szkodzi. Wybralam Femibion Natal 1 narazie bo nie zawiera niepotrzebnych rzeczy -
Reni1982 wrote:Granat to czekam też na dobre wieści
Kurczę ja myślałam, że to badanie robi się dopochwowo, więcej widac?
Zreszta ja zawsze na badaniu usg musiałam podkładać piąstki pod pośladki dopiero było widać wszystko na usg..
Czy też w ciąży często kichacie? Ja kilka razy dziennie i jeśli nie zdąże się skulić to boli brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 18:29
Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
Kichanie to jakiś dramat...jak nie zdąże się skulić to mam wrażenie jakby ktoś mi nóż wkładał. Na szczęście to chwilę trwa.
Jak już tak narzekam hihih..to jeszcze dziwna skóra mi się zrobiła na brzuchu, biodrach,piersiach taka lekka szorstka...przez 2 dni nie posmarowałam się oliwką-- i nie wiem czy to dlatego...? Miałyście tak ?
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Reni1982 wrote:Kichanie to jakiś dramat...jak nie zdąże się skulić to mam wrażenie jakby ktoś mi nóż wkładał. Na szczęście to chwilę trwa.
Jak już tak narzekam hihih..to jeszcze dziwna skóra mi się zrobiła na brzuchu, biodrach,piersiach taka lekka szorstka...przez 2 dni nie posmarowałam się oliwką-- i nie wiem czy to dlatego...? Miałyście tak ?
Ja wgl zauważyłam że w ciąży mam bardziej suchą skóręReni1982 lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -