X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Szyjka macicy po zapłodnieniu?
Odpowiedz

Szyjka macicy po zapłodnieniu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Kiedy mniej więcej szyjka zamyka się i unosi do góry w momencie potencjalnego zapłodnienia? Oczywiste jest to ze musi być wysoko i zamknięta, ale czy któraś z Was na podstawie własnych doświadczeń potrafi powiedzieć, kiedy mniej więcej to następuje? Po terminie @ czy przed?

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka uniosla sie 5 dni po zapłodnieniu i jest mega twarda. Jak kamień . Nidgy tak twarda nie byla po okresie czy przed. I tak zostala do teraz prztczym czasem jest troche niżej

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki proszę powiedzcie mi co mam myśleć ostatnia miesiączkę miałam 14.11.18 owulacje miałam wyliczając na 27.11 a razem z partnerem kochalismy się 17-18.11 i później 30-1-2 czy jest możliwość że doszło do zapłodnienia? Niby 8.12 dostałam plamienia ale było bardzo skąpe trwało zaledwie 3 dni, pojawiły się w nim niewielkie skrzepy. Temperatura w ten dzień spadła o 0.2°. Dnia 06.12 zrobiłam bhcg i wynik wyszedł <1.20 oczywiście nie wytrzymała i w dniu spodziewanej miesiączki czyli 11.12 zrobiłam kolejna bhcg i wynik nadal był <1.20 ale martwi mnie ze moja szyjka macicy jest wysoko miękka i otwarta a do tego pojawia się ból jajników i przezroczysty ciągnący się śluz.
    W tym laboratorium Norma dla kobiet nie będących w ciąży wynosi <5. Dodam że jakiś tydzień przed tym dziwnym okresem bolały mnie brodawki a nie całe piersi ale dzień po zakończonej @ przestały

• zmyslowa1982 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyja raczej była od owulacji średio wysoka,twarda i zamknieta...a test pokazał dwie kreseczki :)
    Każda kobieta ma inaczej :)

aniołki :(
    2011 [*]
    2018 [*]
    2018 [*]
    Luteina 2x2
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. Nie badałam szyjki od pozytywnego testu ale ostatnio kiedy zakładam lutkę widzę że moja szyjka jest jakby miękka i rozpulchniona. Martwi mnie to...w poprzedniej krótkiej ciąży była wyraźnie twarda długa i zamknięta. Nie wiem co myśleć...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• MaBi Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była wysoko i miękka :)

3887d3bdc2b6cf8293695bbcd36a71e6.png
  • Sandtasz Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie, gdy szyjka jest nadal twarda, ale jak by lekko uchylona? 7tc.
    Wiem, że u kobiet po porodzie jest ona zawsze troszkę uchylona.
    Ale nie wiem czy mam się martwić...

"Nienarodzone dziecko nie umiera, ono po prostu wybiera inna datę przyjścia na świat..."
    Aniołek [*] 8tc - 9.01.2019 - poronienie samoistne

0e2f73061a3d0019b2229a038edbc8f0.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandtasz wrote:
    A co myślicie, gdy szyjka jest nadal twarda, ale jak by lekko uchylona? 7tc.
    Wiem, że u kobiet po porodzie jest ona zawsze troszkę uchylona.
    Ale nie wiem czy mam się martwić...
    Należy do to oceny przez lekarza prowadzącego, aczkolwiek jestem po porodzie sn i w istocie moja szyjka jest od "zewnątrz" otwarta na palec, a w rzeczywistości ma długość 5cm i od 25 tygodni trzyma w macicy dziecię ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ