terminy usg
-
Czesc dziewczyny. Chciałam się Was spytać czy mialyście duże rozbieżnosci w 1 i 2 usg. Ja pierwsze usg w 7 tyg pokazało że termin mam na 19 września. Drugie usg prenatalne w 12 tyg i 5 dniu wykazało ze termin na 11 września. Wydaje mi się że to trochę za duża różnica. Ktorym usg Wasi lekarze sie sugerują? Ktore jest najbardziej dokladne? Termin z om na 14 września. Nie wydaje mi się, że termin 11 września jest dobry, bo nie było wtedy stosunku. Był w 9dc ale to nie był moj dzien plodny, nawet sluzu plodnego nie mialam. Tym bardziej stosunek nie pełny, przerwany przez córkę wiec po minucie musielismy przerwac:) dopiero pelny stosunek z wytryskiem byl od 14 dc. W miesiaczki mam ok 28-30 dniowe. Nie chce urodzić ani przed terminem a tym bardziej znowu po, bo mam nie mile wspomnienia po pierwszym porodzie.
Dziekuje za odpowiedzi:)
-
Lekarz, który robił mi USG w 6t0d powiedział, że termin z miesiączki nie będzie prawidłowy, że może być ok 10 dni później. Nie wyliczył terminu bo był tylko pęcherzyk i nie jest on moim prowadzącym lekarzem.
-
Terminy mogą się różnić patrząc na usg, mi w drugiej ciąży lekarz powiedział, że to zależy jak się akurat maluch ułoży do badania i porównał to do kiełbasy Możesz ukroić prosto i możesz trochę po skosie i wtedy są różnice w rozmiarze, a kiełbasa ciągle ta sama
Ja zawsze liczyłam wg okresu. -