X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Test poszłybyśmy, a okres ?
Odpowiedz

Test poszłybyśmy, a okres ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Papatrysia Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Cykle 27/28dni
    Ow okolo 10-12dc
    W 23dc test ciążowy z 2 kreskami - cień cienia, ale już w 24dc już lepiej widoczne.

24dc beta 8
    25-26dc - weekend
    Miałam wczoraj (27dc) zrobić betę ale nie dałam rady ale zrobiłam test (sikacza) to wyszła druga kreska taka jak w 24dc
    Dodam że cały czas od 23dc miałam ból piersi - tak jak w ostatniej ciąży.

A dziś dostałam @ .. brzuch mnie boli , ale jak by szyjka zamknięta ..

Nie wiem co robić .. szukam chyba pocieszenia

• Mel 456 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na razie nie ma nic, co możesz zrobić. Ten okres to normalne krwawienie?
    Ja na Twoim miejscu poszłabym jutro na badanie beta HCG.
    To krwawienie może oznaczać krwawienie implantacyjne, ciążę biochemiczną albo ciążę pozamaciczną. Ból brzucha okresowy może oznaczać, że zaczęła Ci się miesiączka albo może być objawem ciąży.

12.08.2025 endokrynolog
    13.08.2025 krzywa
    18.08.2025 wizyta kontrolna

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ