Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Tetralysal - początek kuracji i ciąża
Odpowiedz

Tetralysal - początek kuracji i ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MałGo_13 Debiutantka

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś miał podobny przypadek i jest w stanie mnie uspokoić - nie planowałam ciąży, borykałam się ostatnio z problemami z cerą i dostałam tetralysal, 300 mg 1 tabletka dziennie. Jednak w cyklu w którym zaczęłam go brać zaszłam w ciążę, nie miałam świadomości jaki wpływ ma ten lek... chciałabym skakać z radości ale jestem pełna obaw przez ten lek. Z kalendarza mi wychodzi, że owulacje miałam ok. 18 czerwa, a lek przyjmowałam 30.06-7-07. 8 licpa zrobiłam test i już nie przyjełam dawki. 9 lipca dla pewności beta HCG 1900. Bardzo się boję wpływu tego leku, choć cały czas liczę na to, że na początku zarodek odżywia się z ciałka żółtego i jest chroniony przed czynnikami zewnętrznymi... będę próbowała dodzwonić się do ginekologa, ale to po weekendzie... miał ktoś podobną sytuację? Ciąża nie planowana, ale oboje z mężem chcemy drugie dziecko i mieliśmy już niedługo zacząć się starać, szkoda, że mój niepokój przeszkadza mi w radości i pewnie jeszcze bardziej szkodzi... :(

• Leticia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałGo, nie mam doświadczenia z tym konkretnym lekiem, ale mojej przyjaciółce w podobnej sytuacji lekarz powiedział, że do 3 tygodni od zapłodnienia maluszek nie ma kontaktu ze szkodliwymi substancjami w organizmie matki. Mam nadzieję, że i Twój lekarz potwierdzi tę wersję i będziecie mogli w pełni cieszyć się ciążą. Trzymam kciuki!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ