X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Tetralysal - początek kuracji i ciąża
Odpowiedz

Tetralysal - początek kuracji i ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MałGo_13 Debiutantka

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś miał podobny przypadek i jest w stanie mnie uspokoić - nie planowałam ciąży, borykałam się ostatnio z problemami z cerą i dostałam tetralysal, 300 mg 1 tabletka dziennie. Jednak w cyklu w którym zaczęłam go brać zaszłam w ciążę, nie miałam świadomości jaki wpływ ma ten lek... chciałabym skakać z radości ale jestem pełna obaw przez ten lek. Z kalendarza mi wychodzi, że owulacje miałam ok. 18 czerwa, a lek przyjmowałam 30.06-7-07. 8 licpa zrobiłam test i już nie przyjełam dawki. 9 lipca dla pewności beta HCG 1900. Bardzo się boję wpływu tego leku, choć cały czas liczę na to, że na początku zarodek odżywia się z ciałka żółtego i jest chroniony przed czynnikami zewnętrznymi... będę próbowała dodzwonić się do ginekologa, ale to po weekendzie... miał ktoś podobną sytuację? Ciąża nie planowana, ale oboje z mężem chcemy drugie dziecko i mieliśmy już niedługo zacząć się starać, szkoda, że mój niepokój przeszkadza mi w radości i pewnie jeszcze bardziej szkodzi... :(

• Leticia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałGo, nie mam doświadczenia z tym konkretnym lekiem, ale mojej przyjaciółce w podobnej sytuacji lekarz powiedział, że do 3 tygodni od zapłodnienia maluszek nie ma kontaktu ze szkodliwymi substancjami w organizmie matki. Mam nadzieję, że i Twój lekarz potwierdzi tę wersję i będziecie mogli w pełni cieszyć się ciążą. Trzymam kciuki!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ