X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr twardy i duży brzuch...
Odpowiedz

twardy i duży brzuch...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wesoła Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie..
    Jestem w 10 tygodniu ciąży...ale mój brzuch jest tak duży jakbym była pod koniec 4 miesiąca..;/... Taki stan utrzymuje sie od 2 tygodni...brzuch do tego jest twardy.
    Od zawsze miałam problemy z "wydętym" brzuszkiem, nie miałam nigdy zaparć, ale niestety teraz sie pojawiły..
    Czy Wy też miałyście taki duży brzuszek w I trymestrze ciąży i czy tez był twardy?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdęcia prawie każdej towarzyszą :/ ja też już mam tak wydety przez wzdęcia wlasnie a dopiero koniec 5 tyg ;) z córa szybko brzuszek wyszedł z synem lekko się zaokraglil dopiero w 23tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:19

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem w 10tygodniu i mam ten sam problem co Ty Wesoła. Jutro mam wizytę u lekarza i zamierzałam o to zapytać więc podziele sie z Tobą informacją gdyby to było coś niepokojącego. Ale mysle, że to normalne chociażby i przez te zaparcia i to ze macica sie powieksza cały czas.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Wesoła Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo to super jakbys sie podzielila ta informacja Kasiu...normalnie nie ukryje juz tego brzuszka...
    A Tobie xpatiiix gratuluje takich dzieciaczkow..,:)
    W sumie dzis poszlam do lekarza rodzinnego z tym problemem, a ze to byla zona mojego ginekologa to do niego zadzwonila i ten kazal zazywac magnez....moze tez pomoze. Oczywiscie ja glupia naczytalan sie glupot o jakims wielowodziu i poprostu mam nerwa.
    Dzieki za info dziewczynki...<3

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Eowina Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem w 10 tygodniu i mam wydęty brzuch, a o wielowodziu nie słyszałam tak więc dzięki dziewczyny za podsunięcie kolejnego powodu do zmartwień. :P

NatiB lubi tę wiadomość

• Wesoła Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Eowina wiesz co sie sie dzieje z mozgiem kobiety , ktora czyta internet....- ja przeczytalam i sie dowiedzialam...i dlatego juz wiecej nie bede przypisywac sobie i dziecko jakis glupot...:)

• Eowina Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła, wiem. Gąbczeje :D Mój zaczął, ale mój luby tak mnie sklął, że już nie czytam durnot :)

Wesoła lubi tę wiadomość

• Wesoła Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Ja również jestem w 10tygodniu i mam ten sam problem co Ty Wesoła. Jutro mam wizytę u lekarza i zamierzałam o to zapytać więc podziele sie z Tobą informacją gdyby to było coś niepokojącego. Ale mysle, że to normalne chociażby i przez te zaparcia i to ze macica sie powieksza cały czas.

I co Kasiu powiedział lekarz?? Pozdrawiam...:)
    Mi chyba ten Magnez pomógł...:) Brzuch jest trochę mniejszy i mniej twardy...:) Choć to nie znaczy, że go nie widać...ale nie mam uczucia naciągniętej skóry ani wypychania czegoś od środka..:)

• patrycjanl Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:

Hej Kasiu i jak Twój brzuszek? :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ