USG 5t+5
-
Witam, jestem nowa, nie wiem czy taki temat już był czy nie - byłam dziś na pierwszym USG (jestem po dwóch poronieniach). Trochę mnie zmartwiła lekarka - pęcherzyk jest za duży, nie jest okrągły - czy mimo to jest szansa na to, że wszystko będzie dobrze? Chciałam dodać zdjęcie USG, ale jeszcze nie wiem jak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 19:22
-
Nie martw się ! U mnie w 5t i 1d pęcherzyk też był duży. Do tego okrągły też nie był, był w kształcie łezki tak mniej więcej porównam. Już w 6t i 1d był w kształcie elipsy i taki pozostał na kolejnych usg. Głowa do góry!08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Ania0306 dziękuję
Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. No właśnie wygląda jak łezka trochę - beta wyszła w zeszłym tygodniu 1386, mam jeszcze zrobić w tym tygodniu, chociaż chciałam unikać tego wariactwa i skręcania się w betę oczywiście luteina i acard od samego początku... -
Kirari wrote:GS 0,95cm
To spokojnie - przy takim pęcherzyku może nie być nic widać. Z moich obserwacji wynika, że min. przy wartości 1,3 cm widać zarodek, a średnio to wychodzi ok. 1,5 cm, choć czasem zdarza się, że widać zarodek dopiero przy wielkości pęcherzyka 1,8-2,0 cm. Puste jajo stwierdza się przy pęcherzyku 2,1 -2,5 cm. Więc luzik -
dziewczyny pomocy..
wedlug OM jestem w 9 tyg i 4 dniu ale.... u lekarza bylam kolejno 31.10 i na usg bylo widac tylko pecherzyk 1.20 cm wg usg to 5 tc+2 dni... lekarz kazal przyjsc za tydzien.... wiec 7.11 rowniez mialam usg i wyszlo ze pecherzyk urosl tylko 0.18 cm i mierzyl 1.38 cm co daje 5tc+4 dni;crl 0.37 cm 6tc 0dni...
doktor powiedzial ze ciaza rozwija sie za wolno i prawdopodobnie poronie do dwoch tyg, jezeli nie to mam sie zglosic na zabieg... nie wiem co mam myslec. nie mam zadnych objawow ani poronienia ani ciazy .... dodam jeszcze ze odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy caly czas mialam sluz zabarwiony na rozowo i bralam dupka a teraz nawet plamien nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 20:05
-
donna2018 wrote:dziewczyny pomocy..
wedlug OM jestem w 9 tyg i 4 dniu ale.... u lekarza bylam kolejno 31.10 i na usg bylo widac tylko pecherzyk 1.20 cm wg usg to 5 tc+2 dni... lekarz kazal przyjsc za tydzien.... wiec 7.11 rowniez mialam usg i wyszlo ze pecherzyk urosl tylko 0.18 cm i mierzyl 1.38 cm co daje 5tc+4 dni;crl 0.37 cm 6tc 0dni...
doktor powiedzial ze ciaza rozwija sie za wolno i prawdopodobnie poronie do dwoch tyg, jezeli nie to mam sie zglosic na zabieg... nie wiem co mam myslec. nie mam zadnych objawow ani poronienia ani ciazy .... dodam jeszcze ze odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy caly czas mialam sluz zabarwiony na rozowo i bralam dupka a teraz nawet plamien nie mam
Ciężko wyrokować - nie takie przypadki na tym forum kończyły się szczęśliwie
Natomiast jeśli bierzesz duphaston to poronienie może nie nastąpić, bo podtrzymujesz tą ciążę farmakologicznie.
A jak u Ciebie wygląda beta? -