X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Usg i wyniki bety
Odpowiedz

Usg i wyniki bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jvl4 Nowa

Wysłany: 14 lutego, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, we wtorek rano zrobiłam pierwszą betę (wynosiła prawie 9000) dzisiaj zrobiłam drugą (bylo ponad 17 000) w środę i przy okazji dzisiaj miałam robione USG. W obu przypadkach widać oba pęcherzyki ale nie widać zarodka.
    Ostatnia miesiaczke mialam 31 grudnia czyli według wszelkich teorii wypada 6tc
    2 dni przed spodziewaną miesiączka(26.01) robiłam test który wyszedł negatywny. Następny zrobiłam 9 lutego i wyszedł pozytywny.
    Zastanawiam się czy jest to normalne i czy któraś z was miała podobnie i wszystko było w porządku bo już sama nie wiem co myśleć 😅

• PaulinaLexi Znajoma

Wysłany: 15 lutego, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblicz na kalkaulotrze w necie czy przyrost bety jest ok.
    Umów się na kolejne badanie USG tak ok. 7+3, wtedy już będzie nieco więcej widać i powinno być nawet serce.
    Polecam też zrobić od razu wynik progesteronu, ja tak zrobiłam i od razu miałam włączone leki bo wynik był za niski.

22.12 ⏸️
    Termin 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak, niskie ryzyka

18.02 - papa
    24.02 - USG
    Progesteron do 15tyg, od 12stego Acard
  • Jvl4 Nowa

Wysłany: 15 lutego, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według kalkulatora jest poniżej normy..
    w poniedziałek idę na kolejną betę i w środę mam kolejną wizytę. Może coś więcej będzie widać..
    póki co to trochę mnie lekarz nastraszył że coś może być nie tak bo jak na tak wysoką betę powinno być widać zarodek a dalej go nie ma i podejrzewa ryzyko cp 😌

• Balbiemi0222 Nowa

Wysłany: 16 lutego, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zrobiłam betę z krwi i wyniosła
    25.01 - 630
    27.01 - 1175
    Z miesiączki wychodzi 8 tydzień a puste jajo płodowe wizyta za dwa tygodnie lekarz podejrzewa wcześniejszą ciąże lub puste jajo płodowe . Zrobiłam znowu betę co prawda prawie 3 tygodnie od poprzedniej i wynosi
    15.02 - 5811
    Czy nie powinna ona być większa po takim czasie ?
    Jutro zrobię następną betę po 48h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 22:00

• Balbiemi0222 Nowa

Wysłany: 16 lutego, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvl4 wrote:
    Według kalkulatora jest poniżej normy..
    w poniedziałek idę na kolejną betę i w środę mam kolejną wizytę. Może coś więcej będzie widać..
    póki co to trochę mnie lekarz nastraszył że coś może być nie tak bo jak na tak wysoką betę powinno być widać zarodek a dalej go nie ma i podejrzewa ryzyko cp 😌

U mnie jest to samo tylko ja miesiączke miałam 18.12.24
    Według miesiączki już 8 tydzień byłam u lekarza i pusty pęcherzyk ale powiedział że ciąża może być wcześniejsza lub po prostu pusty pęcherzyk
    Beta robiona 27.01 1175
    A wczoraj zrobiłam betę tzn 15.02.24 i wynosi. 5811 (według kalkulatora też mały przyrost że podwaja się co 8 dni )
    Po takim czasie wydaje mi się że powinna dużo wzrosnąć jutro powtórzę po 48h . nie wiem co już myśleć wizyta dopiero 25 lutego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 22:07

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ