USG przez brzuch w 5tc
-
Cześć dziewczyny,
W 5 tyg. 4 dn. miałam robione USG przez brzuch, widoczny był tylko pęcherzyk, lekarz nie zdecydował się na USG dopochwowe, stwierdził że jest za wcześnie. Czy któraś z was miała robione USG przez brzuch w tak wczesnej ciąży, czy jest mniej dokładne niż dopochwowe? Czy nie powinno być już widoczne serduszko? -
Magic wrote:Przez brzuch?? To od 30 tyg chyba dopiero a wcześniej najlepiej jest robić dopochwowe bo jest dokłądniejsze u mnie w 6t2d(7 tydzień) było juz serduszko, ale u mnie to trochę skompilowane
Hehe, w 30 tygodniu? Bez przesady . W 28 tygodniu raczej słabo byłoby zmierzyć dopochwowo kość udową, którą masz pod żebrami .
U mnie pierwsze usg przez brzuch to było usg genetyczne w 12 tygodniu. Wcześniej tylko i wyłącznie dopochwowe, bo istotnie jest dokładniejsze, gdy maluszek to maciupka kropeczka. Nie rozumiem stwierdzenia "za wcześnie" na usg dopochwowe w 6 tygodniu. Za wcześnie może wtedy być na usg w ogóle, albo na usg przez brzuch właśnie...
Jeżeli nie było widać serduszka - nie martw się, ma jeszcze czas, aby się pokazać.Nalka lubi tę wiadomość
-
Magic wrote:Przez brzuch?? To od 30 tyg chyba dopiero a wcześniej najlepiej jest robić dopochwowe bo jest dokłądniejsze u mnie w 6t2d(7 tydzień) było juz serduszko, ale u mnie to trochę skompilowane
Usg przez brzuch miałam robione pierwszy raz przy usg genetycznym w 13 tygodniu ciąży ( aczkolwiek najpierw sprawdził dopochwowo, a potem przez brzuch siedziałam w gabinecie 45 minut.). Na połówkowym już tylko przez brzuch i na najbliższym usg pewnie również tak będzie. -
Przepraszam. Wiekszosc postow pisze z telefonu i zdarzaja mi sie.literowki. Ja pierwszy raz slysze o usg przez brzuch we wczesnycj fazach ciazy ale jestem pierwszorodka takze wiele jeazczd nie wiem
Martynika lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -