WANNA CZY PRYSZNIC
-
Czytam teraz trochę o kąpielach w wannie i zaniepokoiło mnie to, że nie można brać gorących kąpieli w czasie ciąży, a zwłaszcza w I trymestrze płodu. Może to powodować uszkodzenia płodu i poronienia.
Aby ustrzec, się przed infekcjami zalecany jest też prysznic.
p.s. ja to uwielbiam ciepłą wodę i jestem zła, że na początku trochę leżałam w gorącej wodzie-martwię się troszkę.
Jak wy się do tego stosujecie? Moczycie się w gorącej wodzie? czy wolicie prysznic
-
Ja korzystam tylko z prysznica. Jak mnie kusi do wanny to też się wykąpie ale w ciepłej wodzie, nie gorącej bo nie powinno się. Również w dalszych trymestrach nie powinno brać się gorących kąpieli bo można wywołać skurcze.
Lepiej zostań przy prysznicu a miejscami dla ukojenia możesz chwilowo lać się gorącą wodąMychaa22 lubi tę wiadomość
-
Zgadzam sie z Paulina;) Wczoraj na wizycie o to pytalam i dowiedzialam się jeszcze, ze prysznic jet bardziej higieniczny, bo w wannie jak lezymy rozne swinstwa moga sie mnożyć.
A wczesniejszymi kapielami sie nie martw, to juz nic nie zmieni, a na pewno nic zlego sie nie stało:) Najważniejsze, ze teraz wiesz i juz nie będziesz sie moczyc we wrzątku
Ja też lubię kąpiele w wannie, gin powiedzial, ze mozna od czasu do czasu w cieplej wodzie, ale jednak lepiej wybierc prysznic. -
Mychaa22 wrote:Czytam teraz trochę o kąpielach w wannie i zaniepokoiło mnie to, że nie można brać gorących kąpieli w czasie ciąży, a zwłaszcza w I trymestrze płodu. Może to powodować uszkodzenia płodu i poronienia.
Aby ustrzec, się przed infekcjami zalecany jest też prysznic.
p.s. ja to uwielbiam ciepłą wodę i jestem zła, że na początku trochę leżałam w gorącej wodzie-martwię się troszkę.
Jak wy się do tego stosujecie? Moczycie się w gorącej wodzie? czy wolicie prysznic
Ja nie lubie sie moczyć, wole prysznic, więc mam problem z głowy No i postanowiłam zmienić żel pod prysznic na płyn do higieny intymnej."Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."... -
nick nieaktualny
-