Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr WANNA CZY PRYSZNIC
Odpowiedz

WANNA CZY PRYSZNIC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Mychaa22 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam teraz trochę o kąpielach w wannie i zaniepokoiło mnie to, że nie można brać gorących kąpieli w czasie ciąży, a zwłaszcza w I trymestrze płodu. Może to powodować uszkodzenia płodu i poronienia.

Aby ustrzec, się przed infekcjami zalecany jest też prysznic.

p.s. ja to uwielbiam ciepłą wodę i jestem zła, że na początku trochę leżałam w gorącej wodzie-martwię się troszkę.

Jak wy się do tego stosujecie? Moczycie się w gorącej wodzie? :) czy wolicie prysznic

• paulina_b Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam tylko z prysznica. Jak mnie kusi do wanny to też się wykąpie ale w ciepłej wodzie, nie gorącej bo nie powinno się. Również w dalszych trymestrach nie powinno brać się gorących kąpieli bo można wywołać skurcze.
    Lepiej zostań przy prysznicu a miejscami dla ukojenia możesz chwilowo lać się gorącą wodą :)

Mychaa22 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Paulina;) Wczoraj na wizycie o to pytalam i dowiedzialam się jeszcze, ze prysznic jet bardziej higieniczny, bo w wannie jak lezymy rozne swinstwa moga sie mnożyć.

A wczesniejszymi kapielami sie nie martw, to juz nic nie zmieni, a na pewno nic zlego sie nie stało:) Najważniejsze, ze teraz wiesz i juz nie będziesz sie moczyc we wrzątku ;)

Ja też lubię kąpiele w wannie, gin powiedzial, ze mozna od czasu do czasu w cieplej wodzie, ale jednak lepiej wybierc prysznic.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejnowalam sie tym i nie przejmuje ;) zwlaszcza ze na niektore dolegliwosci dobrze jest sie wlasnie wymoczyc w cieplej wodzie. Wazne tylko wlasnie by woda nie byla goraca.

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • Mychaa22 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, a tak uwielbiałam leżeć długo i się grzać :) musi to poczekać.:)

elukkkcha245 lubi tę wiadomość

• elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też z tego zrezygnowałam. Kurczę a uwielbiam to ale maleństwo jest najważniejszę

Mychaa22 lubi tę wiadomość

ea895dd043.png
  • agnieszka1804 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychaa22 wrote:
    Czytam teraz trochę o kąpielach w wannie i zaniepokoiło mnie to, że nie można brać gorących kąpieli w czasie ciąży, a zwłaszcza w I trymestrze płodu. Może to powodować uszkodzenia płodu i poronienia.

Aby ustrzec, się przed infekcjami zalecany jest też prysznic.

p.s. ja to uwielbiam ciepłą wodę i jestem zła, że na początku trochę leżałam w gorącej wodzie-martwię się troszkę.

Jak wy się do tego stosujecie? Moczycie się w gorącej wodzie? :) czy wolicie prysznic

Ja nie lubie sie moczyć, wole prysznic, więc mam problem z głowy :-) No i postanowiłam zmienić żel pod prysznic na płyn do higieny intymnej.

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od początku ciązy kąpię się w wannie ale wode nalewam umiarkowanie ciepła i jest wszystko w porządku

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ