X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża a tomografia komputerowa zatok
Odpowiedz

Wczesna ciąża a tomografia komputerowa zatok

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Od prawie dwóch lat staraliśmy się z mężem o drugiego dzidziusia, w końcu daliśmy sobie spokój na 3msc bym odpoczela od leków. Tydzień temu doczekałam się tomografii po pół roku. W ankiecie zaznaczyłam, że ciążę podejrzewam ale pewna nie jestem(2dni po domniemanym terminie okresu) gdyż miesiączki miałam czasem nie regularne. Oslonieto mi brzuch fartuchem lecz poinformowano że to na moją odpowiedzialność... Dziś zrobiłam test i ku mojemu zdziwieniu wyszedł pozytywny..okazuje się że to ok 6tc,więc TK zatok było robione w 5tc. Strasznie się martwię tym teraz że zaszkodziłam dziecku,mimo że potrzebowałam wyniku z tego badania. Czy któraś z Pań miała podobny przypadek? Zapytam oczywiście ginekologa ale pierw muszę dowiedzieć się kiedy wizyta..

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jesteś juz po badaniu to nie ma sensu myśleć i się zamartwiać bo to tylko dodatkowy stres który na pewno maleństwu nie sprzyja. Miałaś osłonięty brzuch, To zredukowało promieniowanie i tyle mogłaś zrobić. Na pocieszenie pomyśl sobie ile kobiet pracuje na TK lub rendgenie, one też zachodzą w ciąże o której na początku nie wiedza bo przecież co miesiąc zapobiegawczo nie biorą zwolnien a przecież te kobiety rodzą zdrowe dzieci :)

Laskotka lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ