Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża a tomografia komputerowa zatok
Odpowiedz

Wczesna ciąża a tomografia komputerowa zatok

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Od prawie dwóch lat staraliśmy się z mężem o drugiego dzidziusia, w końcu daliśmy sobie spokój na 3msc bym odpoczela od leków. Tydzień temu doczekałam się tomografii po pół roku. W ankiecie zaznaczyłam, że ciążę podejrzewam ale pewna nie jestem(2dni po domniemanym terminie okresu) gdyż miesiączki miałam czasem nie regularne. Oslonieto mi brzuch fartuchem lecz poinformowano że to na moją odpowiedzialność... Dziś zrobiłam test i ku mojemu zdziwieniu wyszedł pozytywny..okazuje się że to ok 6tc,więc TK zatok było robione w 5tc. Strasznie się martwię tym teraz że zaszkodziłam dziecku,mimo że potrzebowałam wyniku z tego badania. Czy któraś z Pań miała podobny przypadek? Zapytam oczywiście ginekologa ale pierw muszę dowiedzieć się kiedy wizyta..

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jesteś juz po badaniu to nie ma sensu myśleć i się zamartwiać bo to tylko dodatkowy stres który na pewno maleństwu nie sprzyja. Miałaś osłonięty brzuch, To zredukowało promieniowanie i tyle mogłaś zrobić. Na pocieszenie pomyśl sobie ile kobiet pracuje na TK lub rendgenie, one też zachodzą w ciąże o której na początku nie wiedza bo przecież co miesiąc zapobiegawczo nie biorą zwolnien a przecież te kobiety rodzą zdrowe dzieci :)

Laskotka lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ