X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża a tomografia komputerowa zatok
Odpowiedz

Wczesna ciąża a tomografia komputerowa zatok

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Od prawie dwóch lat staraliśmy się z mężem o drugiego dzidziusia, w końcu daliśmy sobie spokój na 3msc bym odpoczela od leków. Tydzień temu doczekałam się tomografii po pół roku. W ankiecie zaznaczyłam, że ciążę podejrzewam ale pewna nie jestem(2dni po domniemanym terminie okresu) gdyż miesiączki miałam czasem nie regularne. Oslonieto mi brzuch fartuchem lecz poinformowano że to na moją odpowiedzialność... Dziś zrobiłam test i ku mojemu zdziwieniu wyszedł pozytywny..okazuje się że to ok 6tc,więc TK zatok było robione w 5tc. Strasznie się martwię tym teraz że zaszkodziłam dziecku,mimo że potrzebowałam wyniku z tego badania. Czy któraś z Pań miała podobny przypadek? Zapytam oczywiście ginekologa ale pierw muszę dowiedzieć się kiedy wizyta..

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jesteś juz po badaniu to nie ma sensu myśleć i się zamartwiać bo to tylko dodatkowy stres który na pewno maleństwu nie sprzyja. Miałaś osłonięty brzuch, To zredukowało promieniowanie i tyle mogłaś zrobić. Na pocieszenie pomyśl sobie ile kobiet pracuje na TK lub rendgenie, one też zachodzą w ciąże o której na początku nie wiedza bo przecież co miesiąc zapobiegawczo nie biorą zwolnien a przecież te kobiety rodzą zdrowe dzieci :)

Laskotka lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ