X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża - USG
Odpowiedz

Wczesna ciąża - USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • New_Girl Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Ostatnią miesiączkę miałam 7.11 , cykle regularne 31 dni. Byłam u ginekologa 22.12 był pęcherzyk ciążowy 17mm z pęcherzykiem żółtkowym bez echa zarodka, ocenione na 6+1, co faktycznie się pokrywało z miesiączką. Od samego początku mam skurcze brzucha i krzyża, do tego lekkie zabarwienie śluzu, kawa z mlekiem.
    Byłam dzisiaj tj. 29.12 na USG. Wykazało echo zarodka z tętnem. Zarodek 4,3 mm określony na 6+1. O co chodzi? Czy zarodek się wolniej rozwija, że tydzień temu też było na 6+1?
    Szczerze mówiąc już sama nie wiem co mam myśleć. Martwię się tym, że mam te bóle i ten lekko zabarwiony śluz, mam takie dziwne przeczucie, że coś jest nie tak.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ